Има няколко версии за младия мъж, който се удави в

...
Има няколко версии за младия мъж, който се удави в
Коментари Харесай

Изплува скандална версия за голямата трагедия с млад мъж на плажа във Варна

Има няколко версии за младия мъж, който се удави в морето на Втора буна на варненския плаж.

Както БЛИЦ писа Инцидентът е станал на 3-и август малко преди обяд. Това заяви шефът на ДКЦ "Света Клементина " доктор Иван Иванов.

По думите му макар напъните на спасителите, мъжът е умрял в резултат на удавяне от мощно течение на морето. До колкото знам мъжът е влезнал дружно с един от спасителите да помогне на две или три деца, обаче него го дърпа течение във вътрешността и в резултат на това се удавя, изясни доктор Иванов.

Според други очевидци пък спасителите стояли на буната и дълго време безучастно гледали по какъв начин мъжът се дави, тъй като било в неохраняема зона. Влезли, едвам когато към този момент било късно и тъкмо преди колата за спешна помощ да пристигна, написа "Телеграф ".

Огромна покруса в морето на Втора буна във Варна

Шефът на спасителите във Варна Георги Есов обаче изрично отхвърли тази версия. Според него, когато за пръв път е видян, удавникът е бил в поза "гъба ", т.е. имобилен с лице към водата и потопено в нея.

"Това става, когато удавникът престои няколко часа във водата, след удавяне. Тялото се подува и изплува над вълните ", изясни морският експерт. Според него спасителите от поста до "Рапонги " Венко и Валери, които били на 200 метра от мястото на случая, влезнали и извадили удавника незабавно щом го видели.

"Нашите момчета са работили както би трябвало ", безапелационен е Есов. Предстои правосъдните медици да открият с акуратност аргументите и точния миг на настъпване на гибелта. От пресцентъра на полицията потвърдиха, че не 3 август е получен сигнал за удавник в неохраняема зона в Северната част на варненския плаж, покрай заведение.

Не разясниха обаче аргументите и събитията, довели до злополучния край.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР