„Има няколко причини да е проблем НИМХ да премине от

...
„Има няколко причини да е проблем НИМХ да премине от
Коментари Харесай

Директорът на НИМХ: Преминаването ни към МОСВ се подготвя в пълна тайна

„ Има няколко аргументи да е проблем Национален институт по метеорология и хидрология да премине от МОН към Министерство на околната среда и водите. Първо, няма никакви причини за какво това би трябвало да бъде направено. Фактът, че това се приготвя в цялостна загадка демонстрира, че нещата не са чисти “. Това сподели в „ Тази заран “ шефът на Национален институт по метеорология и хидрология проф. Христомир Брънзов.

„ Проблемите, в случай че това се случи, са два. Национален институт по метеорология и хидрология е националната научна организация в тази област. Съответното тя има метод на ръководство и деяние. Съвсем обикновено е научна организация да бъде към МОН, а не към друго “, счита той.

„ Второ, ние към този момент имаме опит и подобен опит е юридически с института, когато е трансфериран към Министерството на земеделието. След 10 година стартира да се занимава единствено с агропрогнози и неглижира всички други действия. И страната, с цел да избави ситуацията, го връща в Министерски съвет, с цел да е равно далечен от всички структури, които той обслужва “, описа още шефът на института.

През 2018 година Национален институт по метеорология и хидрология излиза от шапката на Българска академия на науките и минава към МОН с напъните на проф. Брънзов.

Той сподели, че ще създадат всичко допустимо да не останем без прогноза за времето и ще се търсят други разновидности, разнообразни от митинги и прекъсване на активността на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР