Има няколко огнища на коронавирус, които дават по-голям брой заболели.

...
Има няколко огнища на коронавирус, които дават по-голям брой заболели.
Коментари Харесай

Д-р Николова: Лекарите у нас могат да се справят, без да се променят мерките

„ Има няколко огнища на ковид, които дават по-голям брой болни. В другите области има общоприетоо ниско равнище. В София няма огнище ”. Това съобщи в предаването „ Плюс-минус ” по Нова телевизия доктор Гергана Николова от Българския лекарски съюз.. Тя изясни, че когато има огнище, всички контактни лица се търсят, изследват и изолират, като по този метод се стопира разпространяването на вируса.
„ Това са обособени огнища. Лекарите в България могат да се оправят, без да се трансформират ограниченията, без да се връщаме обратно, без да усложняваме живота на българина ”, счита още доктор Николова. „ Вчера имахме директорски съвет на БЛС. Разглеждахме какво, по какъв начин и за какво се случва с ковид. България се оправи добре с пандемията. На пето място в света сме по дребен брой умряли ”, акцентира доктор Николова.
Тя напомни, че с изключение на COVID-19, има и други болести и на тях също би трябвало да им се обърне внимание. „ Трябва да се възстановят цялостният размер лечебни действия във всички лечебни заведения ”, счита доктор Николова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР