Има няколко мащабни инвестиции у нас, които са за близо

...
Има няколко мащабни инвестиции у нас, които са за близо
Коментари Харесай

Денков: Има няколко мащабни инвестиции у нас за близо 1 млрд. лв.

Има няколко огромни вложения у нас, които са за близо 1 милиарда лева Това сподели министър-председателят Николай Денков при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет.

" В Плевен ще се разшири Стъкларският цех " Рубин ", ще се построи 300 тона пещ, ще се модернизират складови площи, с фокус върху новаторски артикули и процеси за повишение на ресурсната успеваемост и понижаване на въгберодните излъчвания. Реализацията на инвестицията  ще сътвори над 150 нови работни места в община Плевен ", добави Денков.

„ Друг основен план е в пловдивската община Марица. " Шнайдер Електрик България " планува основаването на интелигентна индустриална база, с новаторски технологии и възобновими източници на сила. Това ще е първото такова дружество в Централна и Източна Европа. Инвестицията е за 107 млн. лв. и планува основаването на над 100 работни места ", добави Денков.

" В Шумен " Алкомет " ще разшири алуминиевото си произвеждане с инвестиция от 136 млн. лева Това ще сътвори 160 работни места. Проектът цели производството на нови алуминиеви сплави за електрически автомобили и разширение на продукцията за автомобилопроизводство и панели ", изясни Денков.

Убеден съм, че най-хубавата обществена стратегия за подкрепяне на хората е да им осигурим работни места с положително възнаграждение. Оттам идва и една от най-важните задачи на държавното управление – да обезпечи вложители, които могат да основат висока добавена стойност и по-добри заплати за работещите при тях ”, съобщи Денков.

" Най-важната задача на държавното управление е да осигурим вложители, които могат да основат висока добавена стойност, а оттова и по-добри заплати за работещите при тях. Това са вложения в хората, в българите ", уточни Денков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР