Има няколко интересни факта за лъва. Лъвът е царят на

...
Има няколко интересни факта за лъва. Лъвът е царят на
Коментари Харесай

7 любопитни факта за лъва

Има няколко забавни обстоятелството за лъва. Лъвът е царят на животните – познаваме го от приказките и от филмите. Има обаче някои обстоятелства за тези красиви и мощни животни, които са странни, само че въпреки всичко правилни.

Лъвовете са едни от най-разпознаваемите животни в Африка и има за какво: повече от всяко друго животно в африканската пустиня, лъвовете значат храброст, мощ и мощност. Прекарвайки до 20 часа дневно в сън или отмора, лъвовете са най-мързеливите от огромните котки. Те могат да бъдат открити да лежат по тил с вдигнати крайници или да дремят на сянка. Докато мързелуват в близост, те са доста привързани един към различен, търкат глави, поддържат се и мъркат.

 infomax-logo-50-15-HW  

7 любопитни обстоятелството за лъва

1. Лъвовете са обществени

 лъва 7 любопитни обстоятелството за лъва фотография: pinterest

Лъвовете са най-общителните от всички огромни котки. Те живеят в групи, наречени прайдове, които нормално се състоят от свързани женски и тяхното поколение. Типичният прайд се състои от 10 до петнадесет лъва, с няколко възрастни женски, техните дребни и до четири мъжки. Някои лъвски прайдове могат да бъдат до 40 членове!

2. Те не би трябвало да пият всеки ден, само че имат потребност да ядат

Лъвовете могат да изкарат до четири дни без да пият вода, само че в случай че има такава, те ще пият вода всеки ден. Лъвовете би трябвало да ядат всеки ден. Възрастните лъвици би трябвало да ядат към 11 кг месо всеки ден, до момента в който възрастните мъже ядат 16 кг или повече всеки ден. Докато лъвовете ловуват най-вече огромни тревопасни животни като зебри, антилопи гну и биволи, е известно, че ловуват по-малки животни като мишки, птици, зайци, гущери и костенурки. Това е доста забавен факт за лъва.

3. Лъвиците вършат по-голям лов от лъва

 лъва 7 любопитни обстоятелството за лъва фотография: pinterest

Лъвиците са главните ловци на прайда. Те са по-малки и по-пъргави от мъжките и употребяват екипна работа, с цел да смъкват животно. След сполучлив лов всички лъвове в прайда споделят храната. Но има ред на кълване, като възрастните мъжки ядат първи, следвани от лъвиците и най-после дребните. Мъжките пазят както прайда, по този начин и територията на прайда (която може да се простира до 100 квадратни мили) от конкурентни прайди и други хищници. Лъвиците вършат по-голям лов от лъва.

4. Лъвовете поддържат връзка по доста способи

Лъвовете поддържат връзка по разнообразни способи, употребявайки звуци като плач, ръмжене, стонове и сумтене. Също по този начин посредством оставяне на ароматни маркировки и посредством образни сигнали, като тъмнината на гривата. Те също търкат главите си една в друга като акт на свързване и за разпространяване на „ фамилен мирис “. Ревът на лъва се чува на разстояние до 5 благи. Това е предизвестие за други хищници и за отбрана на територията им от конкуриращи се мъжки, също и за привличане на сътрудници за чифтосване.

5.Не всички диви лъвове са от Африка

В дивата природа се срещат два подвида лъвове. Африкански лъв и азиатски лъв. Азиатските лъвове се срещат в дребна популация в индийската гора Гир. Въпреки че и двата подвида лъва наподобяват доста сходни, има някои разлики. Мъжките азиатски лъвове нормално имат по-тъмни и по-къси гриви спрямо африканските лъвове. Освен това както мъжките, по този начин и женските азиатски лъвове са по-малки от африканските.

6.Лъвската грива може да пораства до 16 см. дължина

 лъва 7 любопитни обстоятелството за лъва фотография: pinterest

Лъвската грива му оказва помощ да наподобява по-голям и по-заплашителен за евентуални противници, достигайки до невероятните 16 см дължина. Мъжкият хормон, тестостеронът, въздейства върху развиването на гривата, затворените лъвове, които са били кастрирани, нормално губят гривата си или в никакъв случай не развиват такава. Това е забавен факт за лъва.

7. Лъвиците могат да раждат до 6 дребни

 лъва 7 любопитни обстоятелството за лъва фотография: pinterest

Лъвиците са склонни да раждат към 3 дребни. Въпреки това, размерите на котилото са записани с цели 6 дребни! След като дребните лъва са родени, те ще бъдат държани скрити от прайда от лъвицата, до момента в който не наберат мощ и не могат да продължат, като се върнат, когато са на към 4 до 6 седмици.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР