Има няколко аргумента за това, че точно сега е изключително

...
Има няколко аргумента за това, че точно сега е изключително
Коментари Харесай

Иванов: Трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ, за да излезем от политическата криза

" Има няколко аргумента за това, че тъкмо в този момент е извънредно значимо да има държавно управление. Трябва да си даваме ясна сметка, че в случай че в този момент изпуснем прозореца за влизане в еврозоната, става въпрос дали България ще се вгради и ще седне трайно на масата, на която се вземат най-важните и дълготрайни решения за политиката на Европейски Съюз, в случай че в този момент не създадем това, политическият прозорец ще се затвори и не се знае по кое време още веднъж ще се затвори. По същия метод стоят нещата и с Шенген, и с Плана за възобновяване ".

Това съобщи пред БНР съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

За да има устойчиво излизане от политическата рецесия, би трябвало да има някакво договаряне сред " Продължаваме промяната " и ГЕРБ, акцентира съпредседателят на " Демократична България " и посочи:

" От Демократична България участваме в процеса с мандатите с цялостното схващане, че в този момент е най-хубавият миг да се реализира сделка за минипреход, който да изкара страната от политическата невъзможност и корупционното тресавище. Това не зависи от нашата съвестност, тъй като това е координиране сред двата лагера, някакъв компромис.... Те би трябвало да се съгласят за две неща - да изоставим конфронтационният формат на промени, който разчита, че авангардът на Политическа партия ще вземе цялата власт и ще заличи всички останали от терена, което явно не може да се случи, а въпреки това - дали ГЕРБ въобще е в положение на някакво равнище да разбере, че без решение на казуса с корупцията, не като проблем за един лист с лица, които би трябвало да бъдат опандизени, а като проблем трайно България да построи ефикасни и самостоятелни правосъдни и правоохранителни институции, на които може да се има доверие да вземат решение тия въпроси, тъй че политическата система да не се занимава с това. Дали ГЕРБ са узрели за това ".

По думите на Иванов България би трябвало да излезе от положението на страна, блокирана в своето развиване от корупция, която основава политическа рецесия, не ѝ разрешава да се интегрира в Европейски Съюз и да реши проблемите на сигурността:

" Всички тези въпроси би трябвало да бъдат решени, с цел да тръгне страната напред ".

" Ако някой се надява, че ще създадем огромна политическа борба от локалните избори, надълбоко се заблуждава и рискува да бъде сюрпризиран. Не можеш да превърнеш локалните избори в огромна национална борба, в случай че си посочил, че не можеш да решиш огромното национално уравнение ", разяснява Христо Иванов.

" Отивайки на избори, даваме късмет на всевъзможни популистки възпаления на съзнанията за промяна на политическата система от парламентарна към президентска и така нататък... Има и още един огромен риск от отиване на избори в този момент. Какво ще стане, в случай че ГЕРБ и Движение за права и свободи имат задоволително гласове в идващия парламент, с цел да образуват ръководство и да блокират всякаква концепция за смяна? Ще се окаже, че отивайки на избори, ще сме им подарили страната ", добави той.

Иванов прикани пловдивските общински съветници от ГЕРБ " да се явят на работа и да вземат решение, което пази публичния интерес, което ясно споделя на представителите на пловдивската община, че не може да се гласоподава за харизването на Пловдивския панаир на Георги Гергов ":

" Аз ще бъда на следващия ден там....Това е фрапантен образец по какъв начин корупцията и съветското въздействие вървят ръка за ръка ", безапелационен беше съпредседателят на " Демократична България ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР