Има някои сериозни пропуски в новата система при практическия изпит

...
Има някои сериозни пропуски в новата система при практическия изпит
Коментари Харесай

Куп сериозни пропуски в новата система при практическия изпит в курсовете по кормуване

Има някои съществени пропуски в новата система при практическия изпит в курсовете по кормуване, сподели за Радио Варна ръководителят на Съюза на българските автомобилисти /СБА/ във Варна Диян Драганов, само че дефинира като положително попадение включването на интерактивни листовки при теоретичния изпит.

Драганов разяснява измененията, които Държавна автомобилна ревизия /ДАИ/ възнамерява да вкара, откакто представители на съюза участваха в тестванията на системата.

Според промените изпитващите към този момент няма да дефинират сами маршрута на курсиста, а това ще става напълно по електронен път на правилото на по този начин нареченото GPS устройство, което прилича вид навигация. Идеята е да се избегне субективния фактор в лицето на изпитващия при определянето на маршрута.

Драганов уточни, че най-притеснително при тестването на системата е, че на два пъти заложеният маршрут не е отговарял на истината. В единия случай системата е декларирала, че водачът би трябвало да завие на ляво, а такава опция е нямало. Във втория случай, навигацията оповестява да се излезе от третия излаз на кръгово кръстовище, а такова въобще е нямало.

Драганов допусна, че това е софтуерен проблем, както и че е допустимо да е била употребена навигационна карта, която не дава отговор на действителността сега.

От своя страна от ДАИ са съобщили, че ще работят по отстраняването на сходни проблеми.

Притеснителното следователно е, че курсиста в устрема си да вземе изпита, би могъл да направи пътно-транспортно произшествие, съобщи Драганов.Освен това не е ясно дали в случай че системата спре по време на изпита, то изпита ще бъде преустановен или ще продължи, като инспекторът от ДАИ ще продължи да задава посоката на придвижване.

Очакванията измененията да влязат в действие след Великденските празници, както беше обявено по-рано, надали ще се оправдаят, разяснява още Драганов. Според него е допустимо да има хора, които да апелират тези промени и това още повече ще забави въвеждането им.

Председателят на СБА-Варна предвижда не по-рано от края на тази година да бъдат признати предлаганите промени при теоретичния и на практика изпит за водачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР