Има някои предмети от бита и козметични принадлежности, които е

...
Има някои предмети от бита и козметични принадлежности, които е
Коментари Харесай

Ако искате да нямате неприятности, не давайте тези 8 вещи дори на близки хора

Има някои предмети от бита и козметични такъми, които е добре да не споделяме с никого от хигиенична позиция, само че и заради други аргументи. Подготвили сме ви 8 такива образеца, които ви съветваме да спазите, в случай че не желаете да си навлечете неприятности и дискомфорт.

Нокторезачка

Под нокътната плочка се крият голям брой микроорганизми, бактерии и гъбички, които елементарно могат да се предадат на различен човек при потреблението на една и съща нокторезачка да вземем за пример. Тя е вероятен пропагандатор и на човешкия папиломен вирус. Затова нашият съвет е всеки член от фамилията да разполага със лична такава.

Обеци

Ако въпреки всичко сте решили да вземете назаем или да дадете обеците си на някого – наложително преди да ги сложите на вашите уши, дезинфекцирайте със алкохол. По ухото ни има доста кръвоносни съдове и инфекциите елементарно биха достигнали до тях, след което да ги заразят.

Балсам за устни

Подобно на ушите, над устните също са ситуирани кръвоносни съдове, които подлежат на заразяване. Също по този начин, потреблението да еднакъв еликсир от няколко души може да докара до образуването на херпес да вземем за пример, изключително в случай че някой е инфектиран.

Пинсета

Използването на пинсетата от няколко души не е сериозна опасност, само че въпреки всичко зависи и по какъв метод и за какви цели я използваме. Ако желаеме да се отървем от подкожни и врастнали косми, премахването на които провокира появяването на кръв – то е добре да използваме пинсетата единствено с тази цел и да не я даваме на различен член от фамилията, с цел да не се придвижват инфекции да вземем за пример.

Дезодоранти

И по-конкретно – сухите такива, които изискват пряк досег с кожата ни. Нашият съвет е да избирате антибактериални дезодоранти, които да употребявате единствено вие.

Сапун

След допира ни с тялото, по сапуна остават всевъзможни микроорганизми, по тази причина в случай че желаете да употребявате почистващо тялото средство за цялото семейство, опция е душ гелът или течен сапун за ръцете. Сапунът също по този начин предизвика размножаването на бактериите, когато не се употребява в сапунерката, а влажната среда ускорява този развой.

Четки за коса

Ако споделяте четката си с различен член от фамилията, дезинфекцирайте след всяка приложимост, с цел да се предпазите от паразити, въшки, стафилококови инфекции и други неприятни феномени.

Кърпи за баня

Всеки член от фамилията наложително би трябвало да има обособена хавлиена забрадка, като с цел да се предпазите от разнообразни инфекции, гъбички и микроорганизми, изпирайте и подменяйте хавлията си всяка седмица. Те се намират във влажна среда, която трансформира кърпата ви в разплодник за бактерии.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР