Има някои определени ситуации, в които е по-добре да се

...
Има някои определени ситуации, в които е по-добре да се
Коментари Харесай

Вижте кога не трябва да правите секс

Има някои избрани обстановки, в които е по-добре да се въздържаме от полови връзки.
Психолозите са безапелационни, че размяната на интимни милувки в долуизброените случаи по никакъв метод няма да ви донесат търсеното наслаждение и приятност.

Когато липсва взаимно единодушие
Сексът би трябвало да се прави единствено когато и двамата сътрудници имат предпочитание за това. Ако една от страните не показва ясно и непринудено единодушие, тогава сексът може да се трансформира в неприятно прекарване от страна на единия сътрудник и даже в обезчестяване.

При съществуване на риск от заразяване с заболявания, излъчени по сексуален път
Ако има риск от заразяване с заболявания, излъчени по сексуален път, и не са подхванати подобаващи превентивни ограничения (като потребление на презервативи например), е по-добре да се въздържаме от секс.

При несигурна среда
Ако сте в несигурна среда или място, където съществува риск от пострадване или обстановки, които могат да съставляват опасност за вашето здраве или сигурност (на стълбище, на покрив, на таван и т.н.), е по-добре да не излагате себе си и половинката си на риск посредством полови връзки.

Когато сте под въздействие на алкохол или опиати
Използването на опиати или алкохол може да понижи способността ви да вземете съответни решения и да оцените рисковете. Това може да докара до нежелани последствия от половия акт. В такива обстановки е по-добре да се въздържаме от полови връзки, с цел да не си докараме здравословни или от друго естество проблеми.

След разлъка или тежък прочувствен интервал
Ако сте претърпели разлъка, загуба на непосредствен човек или просто преживявате тежък прочувствен интервал, сексът може да се окаже не изключително добра концепция. В такива обстановки е по-добре да не бързате да се хвърляте в обятията на първия срещнат, а да се фокусирате върху своето прочувствено равновесие, преди да влезете в полови връзки.

Когато сте изтощени или изтощени
Физическата отмалялост може да понижи желанието за секс и да попречи на чувството за удовоствие. Ако сте изтощени или претрупани, може би е по-добре да си починете, преди да се ангажирате със полови дейности.

При липса на връзка и доверие
Сексуалните връзки изискват открита връзка и доверие сред сътрудниците. Ако липсва връзка или възприятието за доверие липсва, сексът може да не бъде толкоз прелестен или удовлетворяващ за всички страни.

Когато сте под въздействие на прочувствено принуждение или насила
Никой не би трябвало да бъде принуждаван принудително да прави нещо против своята воля, в това число секс. Ако се чувствате принуждавани или изнудвани да вършиме нещо, което не желаете, е значимо да наложите своите граници и да се откажете. Тези обстановки акцентират значимостта на взаимното почитание, връзката и потребността както от физическо, по този начин и от прочувствено наслаждение по време на любовната игра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР