Има някакви търкания... Този директор е на много високо ниво,

...
Има някакви търкания... Този директор е на много високо ниво,
Коментари Харесай

Министърът на културата подкрепи директора на музея Иван Вазов в Сопот

" Има някакви търкания... Този шеф е на доста високо равнище, само че музеят е общински. Човекът е доста първокласен, за мен е изненадващо протичащото се изключително два месеца преди състезанието. Бих предложил на кметове на общини да не прибягват до такива дейности, тъй като когато се дава неприятен образец той се дава в цялата страна. Бих посъветвал шефа да отиде на съд и той ще го възвърне. "
Така разяснява проблема с отстранения шеф на на къща музей „ Иван Вазов “ в Сопот Стефан Филчев министърът на културата Боил Банов.
Припомняме, че жителите на града излизат на митинг, с цел да изискат оставката на общинското управление поради уволнението.
Митингът ще се състои от 17:30 часа на 28 септември пред постройката на Община Сопот.
„ Бруталното уволняване на Стефан Филчев преля чашата на недоволството в Сопот, след редица други неща, които се случиха през последните две години, в това число отношението на това общинско управление към жителите. Просто тази чаша на търпението преля и жителите непринудено показват своето неодобрение по всевъзможен метод, изключително в обществената мрежа. С митинга желаеме да изразим нашето отвращение от това ръководство на Сопот и да му желаяме оставката, като дейностите ни са също в отбрана и поддръжка на Стефан Филчев. Отстраняването му беше толкоз брутално, че просто някак напълно естествено провокира голямо отвращение “, разяснява Манол Атанасов, ръководител на Гражданския комитет в град Сопот, който провежда митинга.
По думите му, в случай че жителите на Сопот не бъдат чути, ще се търсят други разновидности за реализиране на мечтаното от тях. „ Важно сега е да проведем митинга и да приемем декларация, която се обрисува, че желаят жителите, а точно за оставката на този тандем – кмет и заместник-кмет. След като имаме тази призната декларация, най-малкото, което незабавно ще създадем, е да я изпратим до Община Сопот, до регионалния шеф на Пловдив, до Министерство на културата, до омбудсмана на България Мая Манолова. Ще срещнем с настояванията ни и Комисията за локално ръководство в Народното събрание. Това е първото, което ще предприемем след митинга, в случай че той удостовери вилнеещото неодобрение измежду гражданското общество сега “, уточни Манол Атанасов.
Председателят на Гражданския комитет в град Сопот съобщи, че виновниците за обстановката би трябвало да си понесат следствията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР