Има нужда от военноморска база на НАТО на българския бряг,

...
Има нужда от военноморска база на НАТО на българския бряг,
Коментари Харесай

България има нужда от военноморска база на НАТО, заяви Соломон Паси

Има потребност от военноморска база на НАТО на българския бряг, сподели през днешния ден във Варна президентът на Атлантическия клуб Соломон Паси при откриването на интернационална конференция " Стратегията на НАТО за сигурността в Черноморския район ". 

Двудневният конгрес се организира с поддръжката на дирекция " Публична дипломация " на Алианса. Основен уредник е Атлантическият клуб взаимно с фондация " Ханс Зайдел ", " АФСЕА Варна " и Висшето военноморско учебно заведение " Никола Вапцаров ". В конференцията вземат участие интернационалните специалисти, представители на университетските среди, на Военноморски сили, на неправителствения бранш. Сред гостите е и посланикът на Франция у нас Ерик Льобедел.

Военноморската база на НАТО може да бъде построена за три години, откакто бъде взето решение за реализирането на подобен план, добави Паси. Той уточни, че сега има сериозен дисбаланс на силите на Русия и Алианса в региона на Черно море, който може да бъде поправен посредством основаването на такава база.

Светът се намира на кръстопът за пръв път от Втората международна война насам, сподели още Паси. Той акцентира, че тъкмо в тази комплицирана конюнктура България поема председателството на Съвета на Европейски Съюз. Евросъюзът би трябвало да се оправи с редица провокации - Брекзит, неприятен мениджмънт на миграционния поток, радикализация, само че въпреки всичко има и положителни вести като резултатите от изборите в Германия, както и последната тирада на френския президент Емануел Макрон, добави Паси.

За връзките ни с Русия президентът на Атлантическия клуб уточни, че с нея е доста значимо да се приказва вежливо, само че в това време би трябвало да бъдем добре въоръжени. За България огромен проблем са на първо място тероризмът и неприятният мениджмънт на миграционния поток, сподели Паси. По думите му Русия е по-скоро терзание, само че не и непосредствена опасност.

Практиката демонстрира, че колкото по-добре въоръжена е една страна, толкоз по-малко привлекателна цел е за всички останали, добави Паси. И посочи, че модернизацията на българската военна авиация и флот заслужават особено внимание. И до момента в който родната промишленост няма по какъв начин да създаде бойни самолети, то планът за нови многоцелеви кораби за флота може да бъде осъществен и благодарение на български компании, уточни Паси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР