Има нужда от по-пълно приложение на въведените в Европейския съюз

...
Има нужда от по-пълно приложение на въведените в Европейския съюз
Коментари Харесай

Зеехофер: Ако в ЕС сме единни, Европа ще бъде суперсила и тероризмът няма да просъществува

" Има потребност от по-пълно приложение на въведените в Европейския съюз ограничения за битка с тероризма ". Това съобщи през днешния ден еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон, представен от.
" Много беше направено в последните пет години, добави тя във връзка годишнината от атентатите в Париж през 2015 година. Оттогава имаше многочислени нови терористични удари - против главните ни права и свободи. Обществата могат да се преборят с тероризма, в случай че обединят сили ", уточни еврокомисарят след съвещание на Съвета на Европейски Съюз по вътрешни работи.
 Европейски Съюз ускорява битката с тероризма Европейски Съюз ускорява битката с тероризма
Министрите на вътрешните работи на държавите-членки на Европейски Съюз приготвят взаимно изказване за усилване на битката с тероризма. В плана...
" Политиците не могат да обещаят цялостна сигурност на жителите ", съобщи немският вътрешен министър Хорст Зеехофер. " Ако в Европейски Съюз сме единни, Европа ще бъде суперсила и тероризмът няма да просъществува ", добави той. Министърът означи, че в Европейски Съюз има единогласие за потребността от повече чиновници и средства за битка с тероризма. " Не се борим с религия, а с фанатичния и насилствения екстремизъм от всевъзможен тип ", разясни Зеехофер.
Йохансон заяви, че следва Европейската комисия да направи нови оферти през декември за противопоставяне на тероризма, в това число за унищожаване на терористичното наличието онлайн до час от приемането на уведомление. Тя означи, че има дни, в които Европол смъква по към 2000 линка с сходно наличие и това демонстрира потребността измененията да бъдат въведени бързо. Еврокомисарят добави, че е належащо страните да употребяват повече Шенгенската осведомителна система, да ползват разпоредбите за огнестрелните оръжия, да ревизират всички преминаващи през външните граници на Европейски Съюз. Тя означи, че към този момент 22 на 100 от влизащите в рамките на Шенген не минават инспекция. По нейните думи вътрешните министри през днешния ден са разискали потребността от следващо наблюдаване над излежалите присъди за тероризъм, както и въпросите за защитата на сериозната инфраструктура и за по-добро потребление на данните за пътническите резервации. Йохансон заяви, че през май следващата година Европейска комисия ще предложи промени в Шенгенското законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР