Има нужда да се възроди диалогът между партиите и мястото

...
Има нужда да се възроди диалогът между партиите и мястото
Коментари Харесай

Буруджиева: Отиваме на избори и ще се засили натискът Радев да създаде политически проект

" Има потребност да се възроди разговорът сред партиите и мястото за това е КСНС при президента “
Правителство с втори мандат наподобява доста нереалистично поради това разединение на Движение за права и свободи. Най-вероятно отиваме отново на избори. Това предвижда пред БНР политологът и академични учител доцент Татяна Буруджиева и разяснява:

" За да се извърши третия мандат, това значи да се извърши предлагането на " Възраждане " за обединяване на всички партии без ГЕРБ и Движение за права и свободи. От това, което чухме през днешния ден в пленарната зала, ми се коства, че някои от партиите нямат предпочитание да изпълнят това предложение. Дали ще могат да се обединят тези 5 обединения в Народното събрание, с цел да създадат държавно управление, остава открит този въпрос. Ще забележим и какъв ще бъде изборът на президента - на кого ще връчи третия мандат ".

В предаването " 12+3 " Татяна Буруджиева изрази вяра президентът Румен Радев да свика Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), тъй като " доста сериозна е обстановката и вътре в България, и интернационалната ":
" Има потребност да се възроди разговорът сред партиите и мястото за това е КСНС при президента. Надявам се Радев да стартира да употребява принадлежности, които да му дадат опция да извърши оптимално функционалността си на обединител на нацията ".

Според доцент Буруджиева Румен Радев е подложен на мощен напън да сътвори политическо придвижване:
" Ако беше гласувано държавното управление на Росен Желязков, президентът щеше да има известно успокоение за този план. Сега натискът ще се ускори ". По думите на Татяна Буруджиева Делян Пеевски " ще организира борба за Движение за права и свободи ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР