Има нови осем обвиняеми лица за авансовите плащания за строежа

...
Има нови осем обвиняеми лица за авансовите плащания за строежа
Коментари Харесай

Още 8 души са с повдигнати обвинения за милионите в чували от магистрала „Хемус”

Има нови осем обвинени лица за предплатените заплащания за градежа на автомагистрала " Хемус ", заяви " По света и у нас ".
Още по темата
За  зам.-градският прокурор Десислава Петрова удостовери, че има нови обвинени. Според източници на националната медиа всички са упрекнати за пране на пари.

Днес в ГДБОП са били призовани шефове на компании, които са били част от схемата, през която парите са прекосявали, а по-късно теглени и изнасяни от страната в чували. Двама от обвинените са семейство, а други двама са от град Лом.

Всички те са посочени като участници в схемата от Борислав Колев, който беше първият арестуван и упрекнат за аферата.

Според проверяващи, схемата е работила, като компании сключвали контракти за строителеството на автомагистралата са получавали предплатени заплащания, а по-късно прехвърляли парите през верига от други сдружения.

Обвиняем за източване на средства за градежа на автомагистралата посредством така наречен " кухи компании " към този момент е Борислав Колев, който при започване на годината беше пуснат под домакински арест.

Според следствието Колев е бил единствено едно от звената в системата, посредством която средства, отпускани за градежа на автомагистралата, са били източвани в брой и след това са били прехвърляни в задгранични банкови сметки или с тях са били купувани скъпи парцели.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР