Има нов вид синтетичен наркотик, който е 100 пъти по-активен

...
Има нов вид синтетичен наркотик, който е 100 пъти по-активен
Коментари Харесай

Денков: Нов вид синтетична дрога се разпространява у нас

„ Има нов тип синтетичен опиат, който е 100 пъти по-активен от хероина и се популяризира посредством разбъркване с други опиати. Вече се е появил и в България, откакто имаше разпространяване първо в Съединени американски щати, а по-късно и в Западна Европа. Обсъдихме тематиката с вътрешния министър и от тази седмица сътворяваме нов координационен механизъм, чийто фокус ще бъде вносът, проведената престъпност и разпространяването на опиати, с цел да се опитаме да се преборим с този голям проблем ”. Това сподели министър председателят Николай Денков при започване на съвещанието на Министерския съвет в сряда.


Той призна, че за жалост през последните години не се отбелязва необикновен триумф в битката с разпространяването на дрога.

Фокусът на новия механизъм ще бъде върху огромните вносители и разпространители на дрога. „ Идеята е този координационен механизъм е да добавя работата на Националния съвет по наркотични субстанции, който има доста функционалности, само че няма специфичен фокус върху тази активност. Основните задания ще се координират от Министерство на вътрешните работи ”, съобщи още Денков./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР