Има нов крайъгълен камък по пътя към автоматизираното шофиране -

...
Има нов крайъгълен камък по пътя към автоматизираното шофиране -
Коментари Харесай

Одобриха система за паркиране без шофьор на Mercedes

Има нов крайъгълен камък по пътя към автоматизираното шофиране - Федералната работа за авто превоз (KBA) на Германия утвърди изцяло автоматизираната система за паркиране, създадена от Mercedes-Benz и Bosch за многоетажен паркинг P6 на летище Щутгарт.

Превозното средство и инфраструктурата поемат дилемите за шофиране и маневриране. Вместо да губи време в търсене на място за паркиране и при самото паркиране в тесни гаражи, лидерът може да се концентрира непосредствено върху други неща.

„ След стартирането на пазара на системата " Drive Pilot " от равнище 3, " Intelligent Park Pilot " скоро ще бъде налична като система от равнище 4 за паркиране - и всичко това през 2022 година “ - споделя Маркус Шефер, член на Mercedes-Benz Член на Управителния съвет и отговарящ за развиване и покупки - „ Ние демонстрираме на нашите клиенти по какъв начин технологиите могат да подобрят ежедневния живот и да дадат скъпо време на нашите клиенти. “

Д-р Маркус Хайн, член на борда на шефовете на Bosch и ръководител на подразделението Mobility Solutions, прибавя - „ Всекидневното автоматизирано шофиране стартира с паркиране без лидер. Още през цялото време Bosch преследва метода да направи инфраструктурата в паркингите умна. С това задаваме стандарти. “

Целта е в бъдеще да се оборудват повече паркинги с подобаваща инфраструктурна технология - през идващите няколко години към този момент би трябвало да има няколкостотин по целия свят.

„ Изключително сме удовлетворени, че успяхме да разработим мрежова система за безпилотно и безконтактно паркиране дружно с нашите сътрудници от Bosch, Mercedes-Benz и летище Щутгарт “ - споделя Франк ван дер Сант, член на борда на „ APCOA Parking Group “.

Цифровата платформа „ APCOA Flow “ разрешава запазване на паркомясто, безконтактен достъп до паркинг гаража и автоматизирано таксуване на процеса на паркиране. За клиентите това предлага голяма облага в удобството, като сигурност при обмисляне, невисок разход на време, къси дистанции и развой на безконтактно и безкасово паркиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР