Има невероятно усещане за свобода във възможността да летите до

...
Има невероятно усещане за свобода във възможността да летите до
Коментари Харесай

15 неща, които никога не бива да купувате от летището

Има необикновено чувство за независимост във опцията да летите до определената от вас дестинация.

Но времето, прекарано на летището, е всичко друго, само че не и гратис.

Всъщност, може да се окаже много скъпо, в случай че извършите грешката да закупите някой от тези продукти, до момента в който сте там.

Wi-Fi

Много летища се възползват от обстоятелството, че откакто преминете през инспекцията за сигурност, сте в тяхна власт. Затова не се изкушавайте да платите за Wi-Fi –често е муден и извънредно надценен. Но по-важното е, че пътуванията обезпечават съвършената насилствена интернет пауза. Имейлите могат да почакат.

Електроника

Ако сте решили, че можете да пропуснете Wi-Fi на летището, тогава може би ще се поддадете на импулса за пазаруване на електроника от магазините. Например дребни предмети, като зарядни устройства и слушалки, които може би сте не запомнили да вземете. Електрониката, закупена на летището, ще ви коства доста повече, в сравнение с в случай че я купите от елементарен магазин.

Храна

Винаги е добра концепция да се заредите с качествена добра храна преди полет. Затова и доста хора вземат решение да купят сандвич или кроасан преди издигането във въздуха. Факт е, че множеството пасажери се хранят на летището само като метод да завоюват време, а не тъй като са гладни. Тук цените са галактически, по тази причина е по-добре да си носите дребни закуски.



Вода или нещо за пиянство

Полетът може да ви дехидратира, наред с други физически странични резултати, само че опитните пасажери знаят да не купуват вода на летището. Винаги носете със себе си празна бутилка. След това налейте вода от тоалетната. Така ще спестите много.

Сувенири

Каквото и да вършиме, не купувайте сувенири на летището – те са с астрономическа надценка. Затова планирайте авансово и купувайте сувенири от вашата дестинация, а не до момента в който сте на летището.

Валута

Това е може би едно от последните неща, за които ще помислите, когато планирате пътешестване, само че не обменяйте парите си на летището. Известно е, че пасажерите идват неподготвени и поради неналичието на конкуренция сред места за обмяна на валута на летището, бюрото тук поставя високи такси и надалеч не най-хубавите обменни курсове. Изчакайте, до момента в който стигнете до дестинацията и обменете там.



Възглавници за врата

Преди пътуването не забравяйте да се снабдите с възглавница за врата, изключително в случай че следва дълъг полет. Тези, които се продават на летището, са надценени и са били пипани и тествани от доста пасажери.

Лекарства

Каквито и медикаменти да смятате, че може да ви трябват за вашето пътешестване, не ги купувайте от летището, тъй като цените постоянно са повишени, спрямо това, което бихте платили на открито. Планирайте нещата, които би трябвало да имате на разположение това, а медикаментите са част от тях.



Автомобили чартърен

Ако желаете да получите най-хубавата кола на най-хубавата цена и с минимум неприятности, уговорете това, преди да пристигнете на местоназначението. Ако изчакате, до момента в който стигнете до летището, ограничавате избора си и плащате по-висока цена.

Куфари

Пазарувате прекалено много по време на пътуването си и желаете да купите спомагателен куфар на летището? Очаквайте да платите безпричинно висока цена.

Шоколадови бонбони

Шоколадът е освен апетитен, само че и потребен за мозъка ви. Но не го купувайте на летището и сигурно не в безмитния магазин. Погледнете цените и ще видите, че нормално плащате два или три пъти повече от това, което бихте платили в супермаркета.

Напитки

Много хора се стопират в безмитните магазини заради постоянно срещаната илюзия, че ще спестят цяло положение от налози. Реалността обаче е, че дребните спестявания не компенсират надценката в цените. И това е изключително правилно, когато става въпрос за алкохол.



Универсален парфюм

Парфюмът, който продават в безмитния магазин на летището, може да бъде подправен, съгласно блога Duty-Free Buzz. При това търговецът, от който го купувате, може да няма визия дали продава подправена версия.

С други думи, безмитният магазин може да продава това, което счита, че е същинската договорка, само че не е по този начин. Много по-добре е да купувате парфюм непосредствено от производителя или в магазин, на който имате доверие.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР