Има нещо, което е много по ценно от това да

...
Има нещо, което е много по ценно от това да
Коментари Харесай

Кирил Петков: Имахме брокери и от ГЕРБ, и от ДПС - предлагаха да се разберем

" Има нещо, което е доста по скъпо от това да си политически постоянен и да откраднеш пари. Това е да изведеш един народ напред. Те не го осъзнават това и непрекъснато пробват да се договарят. Имахме брокери и от ГЕРБ и от Движение за права и свободи да се разберем. Но да се разберем, значи да сменим основния прокурор, да реформираме КПКОНПИ ", съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление за " Дарик радио ".

Кабинетът можеше да е като камък, в случай че бяхме дали парите за пътища и Слави Трифонов нямаше да се сеща за Северна Македония, добави министър-председателят. Втори образец по какъв начин би се стигнало до непоклатимост, е да се откажем от КПКОНПИ, сподели още Петков.

Президентът реагира на неверни информации и не се вглежда в това какво хората желаят. На кого му би трябвало непоклатимост, в случай че е на цената на подмолни покупко-продажби.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков по адрес на президента Румен Радев и неговите рецензии към държавното управление. Той обаче нямал проблем в връзката с президента.

Президентът звучеше комплициран, тъй като съгласно мен някакви хора вървят и му споделят неверна информация, добави министър председателят.

Президентът да се замисли за какво същите хора, които бяха на площада, когато основният прокурор влезе в президентството, в този момент са на площада да пазят държавното управление, предложи Петков. Според него президентът е трябвало да поддържа сваления ръководител на Народно събрание Никола Минчев.

Когато едно предложение в договаряния се посрещне на нож и от двете страни, значи е покрай истината. И от двете страни на границата има хора, които не желаят Балканите да са част от европейското семейство, разяснява Кирил Петков във връзка реакциите против френското предложение за Северна Македония.

Слави Трифонов хиляда пъти не ме чу, че казусът ще се реши от Народното събрание. Ако казусът се позволи Вътрешна македонска революционна организация, ще спре да съществува, " Възраждане " много ще понижи поддръжката си. В Северна Македония също цели групи ще изгубят смисъла от съществуването си, добави министър председателят.

Тези, които бяха антиваксъри, говореха за норвежките влакове, в този момент са против Северна Македония. Това са популисти, които желаят да отвлекат вниманието от милиардите. Фокусът върху Северна Македония няма да промени живота на българите нито от нашата, нито от другата страна на границата, съобщи Петков. Той описа, че дядо му Васил е бил рисков националист.

Всички европейски водачи схващат позицията на България. Всички схващат две неща - че Европа може да е поръчител за значимите за нас права на българите в РСМ и да компенсира неналичието на доверие в двете страни една към друга, обясни още министър-председателят.

Това, че още един народен представител - Кирил Симеонов, взе вярното решение, съгласно мен, че ще гласоподава в поддръжка на държавното управление и няма да хвърли това държавно управление в серпантина от политически риск, ни даде вяра, че има още хора, които мислят по тази тематика. Ще дадем всичко от себе си, с цел да ги намерим тези хора. Това сподели по- късно Кирил Петков пред публицисти.

" Ако инцидентно не успеем и падне държавното управление, в идващия мандат с съдружните ми сътрудници ще стартираме да приказваме с всеки един народен представител от всички политически сили, който желае да реши дали да поддържа това държавно управление, само че би трябвало да са самостоятелни. Това, което желаеме, е да прекъснем задкулисието. Всеки, който желае да е с нас, би трябвало да може да вземе самичък решение по тематиките, по които това държавно управление ще работи. Това, което желаеме към този момент да го няма, е някой откъм гърба, седейки в тъмна стая, на канапе или в къща в Бояна или Банкя, да може да управлява какво се случва на политическата сцена. Ако това успеем да откъснем, нямаме проблем да приказваме с хора, които взимат решения и да бъдат част от общата ни смяна ", изясни Петков.

Не бих предал страната, в случай че зависи от мен, за нищо на света, безапелационен бе Петков.

Ако има някакви други разновидности, свързани с хора, на които аз имам вяра - за мен позицията министър председател е толкоз значима, колкото аз мога да направя смяната, в която имам вяра. Всички значими решения ги взимаме на четири очи. Нито един от нас в " Продължаваме Промяната " няма право да вземе независимо решение за значимите неща и по този метод си имаме коректив. Така в случай че някой направи неверна стъпка, може да се поправяме ", съобщи министър председателят.

Петков разяснява и тематиката за Северна Македония. " Няма да отида на срещата на върха в Брюксел с позиция на държавното управление, а с позиция на Народно събрание. Това, което е ясно – това е толкоз значим народен проблем, че би трябвало да има оптималната представителност на това решение. Предложението към този момент е в Народното събрание. Те би трябвало да обследват всичките му детайли, Когато вземат решение – аз ще извърша волята на Народно събрание ".

Той бе безапелационен, че в Политическа партия никой не взима решения самичък.

Винаги си държа на думата, каквото съм заречен на българският народ - ще го извърша, сподели още Петков.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР