Има нещо, което е много по ценно от това да

...
Има нещо, което е много по ценно от това да
Коментари Харесай

Петков: ГЕРБ и ДПС ни предлагаха да се разберем

" Има нещо, което е доста по скъпо от това да си политически постоянен и да откраднеш пари. Това е да изведеш един народ напред. Те не го осъзнават това и непрекъснато пробват да се договарят. Имахме брокери и от ГЕРБ и от Движение за права и свободи да се разберем. Но да се разберем значи да сменим основния прокурор, да реформираме КПКОНПИ ", съобщи министър председателят Кирил Петков в изявление за " Дарик радио ".

Кабинетът можеше да е като камък, в случай че бяхме дали парите за пътища и Слави Трифонов нямаше да се сеща за Северна Македония, добави министър-председателят. Втори образец по какъв начин би се стигнало до непоклатимост е да се откажем от КПКОНПИ, сподели още Петков.

Президентът реагира на неверни информации и не се вглежда в това какво хората желаят. На кого му би трябвало непоклатимост, в случай че е на цената на подмолни покупко-продажби.

Това съобщи министър председателят Кирил Петков по адрес на президента Румен Радев и неговите рецензии към държавното управление. Той обаче нямал проблем в връзката с президента. 

Президентът звучеше комплициран, тъй като съгласно мен някакви хора вървят и му споделят неверна информация, добави министър председателят.

Президентът да се замисли за какво същите хора, които бяха на площада, когато основният прокурор влезе в президентството, в този момент са на площада да пазят държавното управление, предложи Петков. Според него президентът е трябвало да поддържа сваления ръководител на Народно събрание Никола Минчев.

Когато едно предложение в договаряния се посрещне на нож и от двете страни значи е покрай истината. И от двете страни на границата има хора, които не желаят Балканите да са част от европейското семейство, разяснява Кирил Петков във връзка реакциите против френското предложение за Северна Македония.

Слави Трифонов хиляда пъти не ме чу, че казусът ще се реши от Народното събрание. Ако казусът се позволи Вътрешна македонска революционна организация ще спре да съществува, " Възраждане " много ще понижи поддръжката си. В Северна Македония също цели групи ще изгубят смисъла от съществуването си, добави министър председателят.

Тези, които бяха антиваксъри, говореха за норвежките влакове в този момент са против Северна Македония. Това са популисти, които желаят да отвлекат вниманието от милиардите. Фокусът върху Северна Македония няма да промени живота на българите нито от нашата, нито от другата страна на границата, съобщи Петков. Той описа, че дядо му Васил е бил рисков националист.

Всички европейски водачи схващат позицията на България. Всички схващат две неща - че Европа може да е поръчител за значимите за нас права на българите в РСМ и да компенсира неналичието на доверие в двете страни една към друга, обясни още министър-председателят. Френското предложение дава този мост, че договарянията няма да стартират преди смяна на конституцията и ще се подсигуряват правата, уверен е Петков.

След началото на договарянията има доста стъпки, на които България може да спре присъединението, добави министър-председателят.

" Докато Народното събрание не заеме ясна позиция по тематиката Северна Македония, аз като министър-председател няма да направя нищо ", подсигурява Кирил Петков.

Две основни аргументи има за отдръпването на Слави Трифонов от обединението - не разрешихме да се похарчат големи средства непрозрачно за строителство на пътища, а втората е за Българска народна банка, твърди Петков.

Петков описа, че Гроздан Караджов е желал 40% от оценките на офертите за градеж на пътища да не е обвързван с цена. Това значи строителите да пишат теории по какъв начин ще запълват дупките и комисия на мрачно да написа някакви оценки, сподели министър председателят. Това съгласно него оставяло решението в ръцете на някакви хора в АПИ на затворени порти да дадат 500 милиона лв. на една или друга компания. Това е причина за корупция. Искам по този начин да наредим системата, че хора да не могат да вземат решение, съобщи Петков. Според премиера 80% от оценката на пътните търгове да е би трябвало от цената, а единствено 20% да е опцията за оценки. Според Петков като обяснил това Караджов си тръгнал сърдит, а след това Трифонов му обяснил, че вицепремиерът е един брокер, твърди министър председателят. Накрая водачът на Има Такъв Народ се съгласил на изискванията на Петков, само че му споделил, че в този момент дава и е ред да взема, тъй като в едни връзки имало алъш-вериш.

В Българска народна банка не бяхме подготвени да сложим един човек, който е подписвал документи, в които има риск от нарушавания и машинация и едни пари са се дали на един човек, сподели още Петков за какво Любомир Каримански не е бил харесан за началник на централната банка от " Продължаваме промяната ".

" Капитан Андреево " е втората по натовареност граница в света и оттова минава целият трафик от Азия за Европа, оттова влизат всички артикули в Европейски Съюз, оттова пробиват всички трафиканти. И през всичките тези години там има едни частни субекти, които държат контрола върху границата и никой не смее да ги мръдне. Прякори като Ами, Таки, Пашата постоянно е имало говорене за тяхната съгласуваност с тази точка. И никой не е смеел, или е бил съизвършител, страната да си върнне контрола на границата, съобщи още Кирил Петков.

Февруари министър председателят отишъл да инспектира граничния пункт и открил, че фитосанитарния надзор е в ръцете на частна компания с контракт, подписан в първите дни на неговото държавно управление от заместител в БАБХ макар възбрана от министър Иван Иванов. В лабораторията за проучване на месо Петков видял единствено едно ножче, било за пробовземане. А хладилникът в лабораторията имал скапани грейпфурти вместо месо и проби, описа министър председателят. " Тогава осъзнах, че там страната няма надзор и частната лаборатория ръководи процеса непрозрачно ", сподели Петков. Той поздрави Христо Даскалов, че е отказал рушвет и депутатите, които устояват на заканите за живота им. " Когато попитах какво се случва, еднообразен ми сподели тихичко: Нали знаете, всичко това се държи от Ами ", съобщи Петков.

" Не ме интересува какви са тези прякори и какъв брой са мощни. Ние сме пристигнали да чистим такива неща ", безапелационен бе министър председателят. Тук става въпрос за междуконтинентален трафик и офанзивите след тази преживелица против държавното управление се ускориха, твърди министър-председателят.

В обединението бяхме 4 страни - ние от Политическа партия вземахме решения, Корнелия можеше да взема решения, Атанас Атанасов и Христо Иванов можеха да вземат решения. А от Има Такъв Народ веднъж беше Тошко Йорданов и Станислав Балабанов, които споделяха: Ще си запишем и ще ви кажем. После пращаха есемес, че не може. По това познаваш задкулисието. Задкулисие значи хора, които не са се явявали на избори да вземат решения вместо обществените фигури, сподели още министър председателят.

Петков вярвал, че и депутати отвън Има Такъв Народ ще поддържат държавното управление на вота на съмнение идната седмица. Надявам се, че като не можеш да спиш няколко нощи и пристигна време да натиснеш бутона за бъдещето на твоите деца, ще вземат вярно решение, сподели министър председателят. Според него възможностите за оцеляване на държавното управление се усилват откакто и Кирил Симеонов напусна Има Такъв Народ.
  Източник:    
 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР