Има нещо интригуващо в това да гледаш как Харисън Форд,

...
Има нещо интригуващо в това да гледаш как Харисън Форд,
Коментари Харесай

Харисън Форд с първа главна роля в сериал 


Има нещо завладяващо в това да гледаш по какъв начин Харисън Форд, облечен като каубой, ръси закани от екрана. „ Ако нападнеш фамилията ми, това ще е последното нещо, което в миналото си правил “, споделя артистът в първия филмов откъс на „ 1923 “ и макар 80-те си години – а може би ненапълно и поради тях – звучи демонски безапелационно.

Какво е „ 1923 “, ще попитате.

Става дума за сериал, спиноф на уестърн шлагера (поне оттатък Океана) Yellowstone. Дело е на същия основател – Тейлър Шеридан, който стои и зад сюжетите на филми като „ Сикарио “ и Hell or High Water.

След триумфа на Yellowstone и разказаната там история на фамилия Дътън, Шеридан стартира работа по поредици, които да покажат предни генерации от същия жанр. Първият подобен сериал беше „ 1883 “ със Сам Елиът в основната роля.

Сега е ред на различен интервал. Както подсказва името му, „ 1923 “ ще придвижи феновете в ера на доста променит в Щатите – разрастването на запад, въвеждането на Сухия режим и Голямата меланхолия, която в щата Монтана стартира много по-рано. Сериалът наблюдава историята на Джейкъб и Кара Дътън (Харисън Форд и Хелън Мирън), главите на семейството и на ранчото „ Йелоустоун “.

Героят на Харисън Форд се пада брат на един от двамата основни герои в „ 1883 “ – Джеймс Дътън (в ролята Тим МакГроу).

Трейлърът, който може да гледате горе, демонстрира по какъв начин животът ги сблъсква с Доналд Уитфийлд (Тимъти Далтън) – всесилен и самонадеян паралия без капчица емпатия, който е решил, че желае да придобие цялата котловина, от която част е и парцелът на семейство Дътън.

Джейкъб и Кара обаче нямат желание да се дадат без пердах, а героинята на Хелън Мирън по нищо не отстъпва на своя брачен партньор що се отнася до заканите.

„ Мъжете убиват бързо – с патрон или примка, само че враждата им е с мен. А аз умъртвявам доста по-бавно “, предизвестява тя.

Дори уестърнът да е не е обичаният ви род, „ 1923 “ несъмнено притегля вниманието. Дори не е належащо да сте гледали Yellowstone, тъй като въпреки всичко приказваме за предистория, действието в която се развива век по-рано от това на сериала с Кевин Костнър.

Особено прелъстителен за всеки фен детайл – оттатък сценарния гений на Шеридан – е актьорският състав.

В половинвековната си кариера пред камера Харисън Форд има едвам няколко появи на дребен екран, само че за пръв път е в основна роля в сериал.

Освен него функции имат носителката на „ Оскар “ Хелън Мирън, някогашният Джеймс Бонд Тимъти Далтън, Робърт Патрик (Т-1000 от „ Терминатор 2 “) и даже едно познато на почитателите на Game of Thrones лице – Джером Флин, който играеше Брон, спътника на Тирион.

Премиерата на „ 1923 “ в Съединени американски щати и Канада ще бъде на 18 декември в стрийминг услугата Paramount+, осведоми webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР