Има неща, които все се правим, че не разбираме. Едно

...
Има неща, които все се правим, че не разбираме. Едно
Коментари Харесай

Студентите тук – пиячка, п..ки и тревица; във Франция, Гърция, Полша – на барикадите

Има неща, които все се вършим, че не разбираме. Едно от тях е: Защо другите живеят по-добре от нас? Защо правораздаването другаде работи, а тук работи както му каже едиКой си? Защо опазването на здравето ни боледува, а боледуващите у нас умират най-често?

Ето за какво.

Във Франция стотици хиляди стачкуват. Месеци наред. Започнаха от цените на горивата, минаха през обществената и просветителната промяна, а в този момент над половин милион издигнаха барикади против пенсионната промяна. 250 демонстрации за няколко месеца.

В Гърция над 130 000 студенти и младежи излязоха за годишнината от кървавите събития на 17 ноември 1973 година, когато студенти от Политехниката в Атина се сблъскаха с танковете и специфичните елементи на военната хунта. Хиляди техни родители, преподаватели, сътрудници и възпитаници ги поддържаха.

Преди дни Полша бе залята от митинги против опитите да бъде сложена под надзор правосъдната система. Повод бе уволняване на арбитър в провинцията. Хиляди излязоха на улиците, а най-отпред бяха студентите, измежду които и носителката на Нобелова премия писателката Олга Токарчук.

Целият ноември бе белязан от многохилядни митинги в Чехия. В първите редици - отново студенти и възпитаници.

Същото е в Чили, Боливия, Сърбия, Румъния и другаде.

КАК Е В БЪЛГАРИЯ?

Последни вести: Над 120 хиляди студенти ще честват 8 декември на разнообразни места в страната. Полицията е взела ограничения да следи за разгулен кавги, шофиране в пияно положение или под въздействието на опиати.

Статистиката от предходната година демонстрира, че най-вече потърпевши има от кавги в заведения, произшествия, дребните обири също били доста. Близо 10 000 студенти ще честват в Банско.

В Студентски град всички заведения (там от години няма книжарници) са в подготвеност да посрещнат огромното предизвикателство – нощните купони, якото пиянство и бурните страсти.

Чудесно. Прекрасно. Българските студенти (52 ВУЗ-а – най-вече на глава от популацията в цяла Европа, а може би и в света…) са подготвени на всичко, с цел да честват. Знаете по какъв начин е: При живи родители да работиш, е закононарушение...

България в действителност е най-развитата, най-богатата, най-спокойната, най-сигурната и най-щастливата страна в света, щом няма обществено или някакъв различен тип напрежение. Няма. Студентите ни не са излизали на митинги от години. И за какво да го вършат, като всичко им е наред.

Известният кубински публицист и публицист Педро Хуан Гутиерес написа в „ Мръсна Хаванска трилогия “, че на човек му стигат три неща: ром, путки и пури. След което продължава: Те (властниците) под паника се опасяват, че парче персонална независимост незабавно се трансформира в парче политическа независимост.

На българските студенти ще допадне първото, без подозрение. Статистиката го потвърждава. Най-много пушачи измежду младежите са в България от цяла Европа. Пак те са отличници по приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Последни сме и по просветеност. Няма статистика за секса, само че в Студентски град знаят много по въпроса. Колкото до свободата? Айде в този момент, ще си скапват празника с дреболии...

*Източник: https://frognews.bg/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР