Има неща, които ако ги спазваме шанса да загинем при

...
Има неща, които ако ги спазваме шанса да загинем при
Коментари Харесай

Силно земетресение- как да се предпазим

Има неща, които в случай че ги съблюдаваме шанса да загинем при мощно земетресение се свежда до най-малко. Прочетете, с цел да научите какво би трябвало да се прави.

Основни препоръки за оцеляване и сигурност

Представете си следното: занимавате се с ежедневната си работа – работите в офиса, шофирате до магазина или се разхождате в квартала – когато внезапно земята под вас стартира да се движи. След първичната изненада осъзнавате, че се случва мощно земетресение.

Какво да извършите в случай че сте вкъщи по време на мощно земетресение

Ако сте у дома по време на мощно земетресение не тръгвайте да бягате от постройката. Останете до някоя носеща стана, тъй като там структурата е най- здрава. Носещите стени се намират най- постоянно до стълбището на блока. Не стойте покрай прозорци, тъй като те могат да се счупят. Трябва да се подчертае, че в панелните здания стълбите не са безвредни и най- добре да застене под прага на входната врата. Това не важи за монолитните постройки. По рискови са къщите и копеерациите с по един дувар тухли. Също по този начин би трябвало да се знае, че множеството остарели здания имат спомагателна противоземетръсна плоча под тях, която обира от силата земетресението.

Силно земетресение- по какъв начин да се предпазим в случай че сме на открито

Ами в случай че сте на открито? В подобен случай се отдалечете от дървета и електропроводи, както и здания,които евентуално няма да паднат, само че могат да паднат парчета върху вас.

Какво да създадем в случай че караме? 

  • Отбийте в профил на пътя, спрете и задействайте ръчната спирачка.
  • Избягвайте надлези, мостове, електропроводи, знаци и други рискове.
  • Останете в транспортното средство, до момента в който треперенето спре, след което продължете деликатно, като избягвате паднали парчета, напукани или изместени платна и транспортни средства за незабавна помощ.
  • Ако електропровод падне върху колата, останете вътре, до момента в който не дойдат избавителните екипи да отстранят жиците.

Какво да не вършиме по време на мощно земетресение

Има доста дезинформация и е разбираемо да бъдете комплицирани. След като към този момент знаете какво да вършиме, уверете се, че знаете и какво да не вършиме:

Не бягайте!

Опитайте се да не се панирате!

Инфо: https://www.earthquakeauthority.com/ Earthquakes | Ready.gov

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР