Има недоверие към провеждането на избори у нас и трябва

...
Има недоверие към провеждането на избори у нас и трябва
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Избирателната активност може да се повиши само ако дойде нов месия

Има съмнение към провеждането на избори у нас и би трябвало да се направи всичко допустимо за привличане към избор на българите в чужбина. Иначе изборната интензивност в страната ”може да се увеличи единствено, в случай че пристигна нов месия”. Това сподели пред телевизия Bulgaria ON AIR политологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на ”Галъп Интернешънъл”.

Според политолога тематиката за дата на изборите е била изместена в последните дни от диалог за технологията на изборния развой. Президентът евентуално ще изчака да получи гаранции за машинно гласоподаване, на което изключително държи, и чак тогава ще насрочи изборите, счита Симеонов.

Той е на мнение, че изборната система в България не е толкоз неприятна и в случай че се трансформира, то това би трябвало да става с мълки стъпки. Симеонов поддържа някои от предложенията на опозиционните сили за рационализиране на изборния развой в посока на гаранции за честността на вота.

" Твърде доста PR има в това ръководство за сметка на по-необходимия мениджмънт. Това беше един от минусите на настоящето държавно управление ", посочи Симеонов.

" Въпросите са повече от отговорите. Накрая коронавирусът ще взема решение повече неща, в сравнение с ние, само че в случай че продължи да ни залива от екрана до изборите, това няма да е потребно за никого ", счита политологът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР