Има недостиг на над 200 000 работници има в България,

...
Има недостиг на над 200 000 работници има в България,
Коментари Харесай

КНСБ: Има недостиг на 200 000 работници в България

Има дефицит на над 200 000 служащи има в България, сподели пред Българска национална телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му в България има браншове, за които е доста мъчно да се намерят фрагменти.

" Имаме грубо липсващ пазар на труда и даже да има някакви разтърсвания в някои браншове, които виждаме поради спрените доставки на газ - сладкарския бизнес, тежките промишлености и така нататък и това, което несъмнено следва, е още по-негативно. Има сигурно опция те да бъдат поети от други предприятия, които търсят служащи сега и не могат да намерят никакви - нито ниско квалифицирани, нито приблизително, нито високо квалифицирани ", уточни Пламен Димитров.

Според него освен това състояние в близко бъдеще главният проблем на България не би бил повишение на безработицата. " Тя сега е под 5 %. ", добави той.

Пред Българска национална телевизия генералният секретар на Международната конфедерация на профсъюзите Шарън Бъроу означи, че международната стопанската система е унищожена от голям брой рецесии, а равнищата на неравноправие са исторически.

" Ние желаеме претовареност, работни места, които да имат най-голямата допустима сигурност. Искаме обективен преход, т.е. да седнем на масата с работодателите и държавното управление, с цел да се разберем. Трябват ни обаче и заплати. Не можем да се оправяме с разноските за живот. Това е неприятно за хората, само че и за стопанската система, тъй като няма кой да използва и несъмнено, би трябвало да имаш почтено възнаграждение за труда, който полагаш ", сподели Бъроу.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР