Има най-различни видове продукти, които можем да смесваме в едно

...
Има най-различни видове продукти, които можем да смесваме в едно
Коментари Харесай

Експерти предупреждават: Тези зеленчуци никога не бива да се слагат заедно в едно ястие, защото рискувате да си навлечете здравословни проблеми

Има най-различни типове артикули, които можем да смесваме в едно ядене, с цел да го създадем освен вкусно, само че и по-интересно от общоприетите предписания. Понякога обаче е по-добре да заобикаляме избрани комбинации, с цел да бъдем здрави. Днес ви представяме кои са тези зеленчуци, които не трябва да смесваме.
Всички знаем от детството, че би трябвало да ядете зеленчуци, с цел да сте здрави и мощни, пишат от zdrave.to. Те са като склад за витамини и потребни аминокиселини, укрепват имунитета ни, усъвършенстват работата на организма и покачват цялостния тонус.

Мнозина обаче ще се изненадат от обстоятелството, че елементарната салата с пресни зеленчуци може освен да не бъде потребна, само че и да навреди на тялото. Ето какви зеленчуци не би трябвало да се поставят в едно ядене дружно и с кои би трябвало да се внимава.
Краставици и домати
Сами по себе си тези два зеленчука са безусловно безвредни, само че в случай че ги комбинирате в едно ядене, можете да срещнете неприятни последствия. Причината е, че краставиците са класифицирани като алкални артикули, а доматите като кисели, тази композиция от зеленчуци води до образуването на соли, които се утаяват и не се усвояват.

Цвекло
Цвеклото е противопоказно при тези, които имат нараснала киселинност в организма, има хронични болести и проблеми с инконтиненцията на изпражненията, защото провокира слабително деяние.
Чесън
С чесъна би трябвало да внимават тези, които имат ниско кръвно налягане и имат стомашни проблеми. Прекомерната приложимост на чесън може да аргументи висока температура, алергична реакция, киселини, гадене, както и мигрена и замаяност.
Лук

Лукът не се предлага да се яде от хора с язви, гастрити, болести на бъбреците и черния дроб. Работата е там, че този зарзават има способността да покачва киселинността и да нервира храносмилателните органи.
Чушки
Този зарзават доста понижава кръвното налягане, тъй че хипотониците би трябвало строго да лимитират количеството на неговата консумация.
Моркови
Прекомерната консумация на моркови води до унесеност, заспалост, гадене и главоболие. Този зарзават също покачва киселинността на стомаха и предизвика пожълтяване на кожата.

Освен всичко друго, несъразмерната консумация на моркови ще докара до огромно натоварване на слабите вътрешности заради високото наличие на фибри.
Хрян
Хрянът не би трябвало да се употребява от тези, които имат бъбречни болести или хронични болести на храносмилателния тракт. Хрянът е противопоказан при бременни дами. И всеки човек би трябвало да знае, че злоупотребата с подобен артикул като хрян може да аргументи повишение на кръвното налягане и даже кървене. И въпреки всичко, допустимо ли е да ядете всички тези зеленчуци?

Разбира се, можете, най-важното – не злоупотребявайте с тях. А тези от вас, при които на тялото ви е мъчно да ги обработват, най-добре е да заменят с нещо друго.
Здравословният метод на живот през днешния ден стана известен измежду хората от разнообразни възрастови групи.
Похвално е, че обществото се стреми към развиване и рационализиране. Но в това време има доста стандарти, които не дават цялостен старт да живеете здравословно. Например, доста хора неправилно считат, че има безусловно здравословна храна, какъвто е казусът със зеленчуците, и безусловно нездравословна. Но това не е изцяло правилно. Забележка: Тази публикация е с извънредно осведомителна цел. Преди да употребявате каквито и да е диети и средства от националната или различната медицина, се консултирайте със своя доктор!
Инфо: skafeto.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР