Има нарастващ международен консенсус да се заяви на Израел, че

...
Има нарастващ международен консенсус да се заяви на Израел, че
Коментари Харесай

ООН: Расте международният консенсус за спиране на Израел в Газа

Има възходящ интернационален консенсус да се съобщи на Израел, че е необходимо преустановяване на огъня и че нападение против Рафах би предизвикало филантропична злополука. Това съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш по време на посещаване в Йордания, оповестява " Ройтерс ".

" Свидетели сме на възходящ консенсус измежду интернационалната общественост да се каже на израелците, че прекратяването на огъня е належащо, а също виждам и възходящ консенсус - чух го в Съединени американски щати, чух го от Европейския съюз, да не приказваме, несъмнено, за мюсюлманския свят, да се съобщи ясно на израелците, че всяка сухопътна атака в Рафах може да значи филантропична злополука ", акцентира той на конференция.

По време на обиколка в лагер в Йордания, където организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци дава здравни и просветителни услуги, Гутериш уточни, че агенцията е избавителен пояс на вяра и достолепие за милиони бежанци в района.

" Трябва да се стремим да запазим потока на единствените по рода си услуги, които организацията дава, тъй като това поддържа вярата. В един все по-мрачен свят организацията е единственият лъч светлина за милиони хора ", посочи той.

Йордания, която е в центъра на арабско-израелския спор, приютява 2,4 милиона палестински бежанци - най-големия брой измежду съседите на Израел. Много от нейните жители са от палестински генезис.

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци е в рецесия, откогато Израел упрекна дузина нейни чиновници в участие в офанзивите на " Хамас " против Израел на 7 октомври.

Твърденията накараха най-големия спонсор на службата - Съединените щати, и някои други страни да спрат финансирането, което сложи под подозрение бъдещето на организацията.

Оттогава обаче някои други страни възобновиха финансирането.

Резултатите от подхванатото без значение вътрешно следствие на Организация на обединените нации ще оказват помощ за укрепването и подобряването на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, съобщи Гутериш.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР