Има напрежение в коалицията“, призна лидерът на ДБ Христо ИвановАндрей

...
Има напрежение в коалицията“, призна лидерът на ДБ Христо ИвановАндрей
Коментари Харесай

Кандидатурите за шеф на БНБ раздират управляващата коалиция

„ Има напрежение в обединението “, призна водачът на Демократична България Христо Иванов
Андрей Гюров, ръководител на ПГ на Политическа партия удостовери номинацията си за началник на Българска народна банка. В резултат ръководещата коалиция у нас бе сложена на тестване от желанието на две от партиите в нея да излъчат собствен претендент, който да поеме поста.

„ Моето име е една от номинациите, които се разискват “, разгласи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров по отношение на избора на нов шеф на Българска народна банка. Той уточни, че на Коалиционен съвет през вчерашния ден е имало полемики по тази тематика.

„ Трябва да изчакаме всички номинации. До края на деня ще знаем повече и тогава ще разясня “, даде обещание Гюров. Той подсети, че през днешния ден в 18 ч. изтича срокът за номинациите.

„ Това е развой, който тече в обединението и всички партии би трябвало да ги обсъдят на група, до края на деня ще имаме решение “, увери ръководителят на ПГ на Политическа партия.

Виктория Василева от Има Такъв Народ удостовери, че партията на Слави издига за поста шефа на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански. Тя отхвърли да има несъгласия в обединението, а посочи, че се търси най-хубавия претендент.

От Българска социалистическа партия са срещу кандидатурата на Гюров, само че не е ясно дали лидерската среща е успокоила гнева на хората на Нинова. Социалистите били уверени, че в обстановка на война, инфлация и проблеми в стопанската система по-удачно е да се заложи на сегашния ръководител на Българска народна банка - Димитър Радев.

Народният представител Йордан Цонев от Движение за права и свободи бе безапелационен пред публицисти, че Движението няма да издига собствен претендент за поста шеф на Българска народна банка. Колегата му Александър Иванов от ГЕРБ пък настоя да се изчака крайния период за номинации, с цел да се разясняват всички издигнати кандидатури.

„ Има напрежение в обединението, призна водачът на Демократична България Христо Иванов. Той предизвести, че това напрежение може да прерастне в рецесия и прикани за единна кандидатура на ръководещата коалиция за началник на Българска народна банка. По думите му плаващите болшинства и избора на шеф на Българска народна банка с поддръжката на опозицията ще се отрази в отрицателен проект на ръководещото болшинство.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР