Има напреднали разследвания за корупция срещу политици и набъбват с

...
Има напреднали разследвания за корупция срещу политици и набъбват с
Коментари Харесай

Демерджиев: Политици, включително лидери на партии, се разследват за финансови злоупотреби

" Има напреднали следствия за корупция против политици и набъбват с всеки ден. Сред тях има и водачи на партии, в това число и парламентарно показани. Има съществени данни за осъществени нарушавания, свързани с придвижвания на финансови средства ", съобщи пред държавното радио служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и посочи, че доста скоро ще станат ясни на обществото: " Когато пристигна моментът, в който няма да заплашвам дейностите по следствие, ще разглася и имената им ".

" Изпълнявам обещанията, които дадох при встъпването си в служба, а те бяха да бъда праволинеен към всевъзможни нарушавания или участия в незаконни схеми на чиновници от Министерство на вътрешните работи.... Министерство на вътрешните работи се усъвършенства, Министерство на вътрешните работи се чисти, стартира да извършва функционалностите си и стартира в доста по-голяма степан да оправдава упованията на обществото.... Министерство на вътрешните работи е институцията, която намира сама нарушителите в своите среди и намира моралните сили да ги показа и изобличи пред обществото ", добави Демерджиев.

В събота Демерджиев разгласи, че 44 дисциплинарни производства са формирани против служители на реда по случая„ Семерджиев ”. По думите му в границите на една-две седмици резултатите от производствата ще бъдат оповестени.

Той посочи, че ще се наложат разнообразни по тежест санкции, по отношение на провинилите се чиновници. Министърът напомни, че проверяваните чиновници са от редови служители на реда до ръководители на районни ръководства, част от които към този момент не са такива.

Иван Демерджиев сподели още, че идната седмица ще бъдат показани окончателните резултати от инспекцията на настилката на автомагистрала “Тракия ”. Качеството на вложените материали не е това, което би трябвало да бъде. Във всяко едно от равнищата на настилката има вложени некачествени материали. Има доста неща, които не би трябвало да се намират там, уточни Демерджиев, представен от Българска телеграфна агенция.

Тежки фрапантни нарушавания откри инспекцията в Бургас послучаяс рейса с мигранти, при който починаха двама служители на реда. Ако има нещо положително, то е коренна смяна на тактиката и дейностите на полицията в региона. Има нови контролно-пропусквателен пункт, повече от месец в града не е влизала кола с мигранти, уточни Демерджиев.

Директорът на полицията в КюстендилСветослав Григорове намален. Той няма качества да е шеф на регионална полиция, изясни вътрешният министър. До тази стъпка се стигна поради две негови нерегламентирани срещи с представители на партия ГЕРБ, които са се случили преди изборите.

От ГЕРБ могат да кажат доста повече за тези среши, тъй като част от тях са директни участници в тях, сподели Демерджиев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР