Има над 30 констатации за нарушения в начина на управление

...
Има над 30 констатации за нарушения в начина на управление
Коментари Харесай

Над 30 констатации за нарушения в управлението на имотите на Български пощи: Константинова

Има над 30 констатации за нарушавания в метода на ръководство на имуществото на " Български пощи ", демонстрират резултатите от предоставения вътрешния одит по отношение на положението на парцелите на сдружението и метода им на ръководство.

 

Това заяви в Народното събрание заместител министър-председателя по дейно ръководство Калина Константинова, която дава отговор на депутатски въпроси по отношение на положението на " Български пощи ".

 

По думите ѝ тези резултати " са трагични ".

 

" Като принципал на сдружението предизвиках досега всички вероятни инспекции, които законът ми разрешава. Още в първия месец на стъпването ми в служба разпоредих да бъде направена инспекция на положението и стопанисването на парцелите в " Български пощи " за последните две години ", изясни Константинова, съобщи бТВ.

 

След излизане на резултатите от инспекцията на вътрешен одит е квалифициран сигнал към Национална агенция за приходите във връзка с това дали държавният бюджет е ощетяван и с какъв брой, както и осъществяване на инспекция по отношение на спазването на данъчното законодателство.

 

Преди месеци Калина Константинова е сезирала финансовия министър да упражни пълномощията си по възлагане на незабавна инспекция, която Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ) да извърши по отношение на финансовото положение на сдружението за последните две години.

 

Във връзка с хакерската офанзива Константинова е сезирала и министъра на вътрешните работи, както и ръководителя на ДАНС. Към момента продължава инспекцията на АДФИ. Очаква се отчетът от тях да бъде подготвен при започване на месец юни.

 

Калина Константинова изрази вяра депутатите да одобряват предлагането Сметната палата да извърши одит на сдружението и да се откри има ли и какви тъкмо злоупотреби при ръководството му. Така след това може да бъде потърсена отговорност на съответни лица.

 

Няма неизплатени пенсии и великденски надбавки. Винаги е имало всички пари, които са нужни. Процесът е книжен, изясни Константинова.

 

" Ако има изолирани случаи, то не е поради спънка, която стопира или липса на пари. 100% от потърсените пенсии са изплатени ", безапелационна бе тя.

 

По отношение на разплащането на сметките Константинова изясни, че това е пазарна услуга, която " Български пощи " дава.

 

" Това обаче не е извънредна услуга, която единствено пощите оферират. Има още доста други места, където хората могат да си платят сметките ", посочи тя.

" В този ред на мисли още остарялото управление още на третия ден от хакерската офанзива, виждайки нейния мащаб и вредата, която нанесе, изпрати писмо по моя молба до всички сдружения, които да бъдат предизвестени, че не се знае какъв брой време ще отнеме възвръщането на тази услуга ", изясни още Калина Константинова.

Нейна инспекция е посочила, че от две от най-големите сдружения има и удостоверение, че на никой няма да бъдат спрени сметките затова в отдалечените места.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР