Има над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад

...
Има над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад
Коментари Харесай

Европрокуратурата разследва над 120 сигнала за злоупотреби от България

„ Има над 120 случая, които проверяваме. Ще публикуваме годишния отчет скоро и ще видите статистиката за България. Получихме информация за измами с европейски средства, селскостопански дотации. Разследват се измами и в областта на строителството, както и такива, свързани с фондовете за възобновяване след рецесията с COVID-19. По тези и други тематики имаме получени сигнали от жители ”.

Това съобщи европейският основен прокурор Лаура Кьовеши след срещата с премиера Кирил Петков в Министерския съвет в сряда.

В отговор на журналистически въпрос Кьовеши изясни, че делегираните прокурори са самостоятелни, като няма получена информация за нарушавания против това.

„ Не съм получила информация, че някой се пробва да наруши независимостта на европейските делегирани прокурори в България. Имам им доверие, те са самостоятелни. Вярвам, че ще потвърдят, че доверието, което са получили е справедливо ”, добави тя.
Всички закононарушения с европейски пари след 2017 година могат да подлежат на следствие, сподели от своя страна министър председателят Кирил Петков.

„ Общата ни упоритост е нарушавания, корупция и всевъзможни престпления, свързани с еврофондове, да не се случват в България. Ще работим дружно за това. Европейската прокуратура и българското държавно управление ще си сътрудничат, с цел да реализираме тези резултати ”, добави той.
Кьовеши акцентира още, че е време българските управляващи да стартират да работят по тежки закононарушения след голям брой сигнали.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР