„Има над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад

...
„Има над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад
Коментари Харесай

Кьовеши: Европрокуратурата работи по над 120 сигнала от България

„ Има над 120 случая, които проверяваме. Ще публикуваме годишния отчет скоро и ще видите статистиката за България. Получихме информация за измами с европейски средства, селскостопански дотации. Разследват се измами и в областта на строителството, както и такива, свързани с фондовете за възобновяване след рецесията с COVID-19. По тези и други тематики имаме получени сигнали от граждани”. Това съобщи европейският основен прокурор Лаура Кьовеши след срещата с премиера Кирил Петков в Министерския съвет в сряда.
В отговор на журналистически въпрос Кьовеши изясни, че делегираните прокурори са самостоятелни, като няма получена информация за нарушавания против това.
„ Не съм получила информация, че някой се пробва да наруши независимостта на европейските делегирани прокурори в България. Имам им доверие, те са самостоятелни. Вярвам, че ще потвърдят, че доверието, което са получили е заслужено”, добави тя.
Всички закононарушения с европейски пари след 2017 година могат да подлежат на следствие, сподели от своя страна министър председателят Кирил Петков.
„ Общата ни упоритост е нарушавания, корупция и всевъзможни престпления, свързани с еврофондове, да не се случват в България. Ще работим дружно за това. Европейската прокуратура и българското държавно управление ще си сътрудничат, с цел да реализираме тези резултати”, добави той.
Кьовеши акцентира още, че е време българските управляващи да стартират да работят по тежки закононарушения след голям брой сигнали.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР