Има начин председателят на КПКОНПИ и да бъдат отстранени бързо

...
Има начин председателят на КПКОНПИ и да бъдат отстранени бързо
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Главният прокурор и шефът на КПКОНПИ могат да бъдат отстранени до месец

Има метод ръководителят на КПКОНПИ и да бъдат отстранени бързо от постовете си. Това сподели в служебният министър на правораздаването Иван Демерджиев.

" В единия случай пълномощията са напълно на Народното събрание, което може да пристъпи към освобождението на ръководителя на КПОНПИ. Този въпрос може да бъде решен елементарно, само че е въпрос на устройствения устав на Народното събрание. Може да се случи до месец, сигурно. При Иван Гешев нещата са малко по-сложни, защото се изисква промяна на Висшия правосъден съвет. Такива рекомендации имаме доста, по линия на Европейската комисия. От там споделят, че е нетърпимо да продължаваме да не позволяваме този въпрос. По линия на Плана за възобновяване и резистентност Европейската комисия сподели, че държи България абсолютно да извърши изискването да сътвори уредба, която да осъщетвява надзор върху основния прокурор ", съобщи Демерджиев по Нова телевизия.
Коментар №1 на седмицата: Омикронът на корупцията или за какво ни е Инструментът Господен
Публикуваме най-четените и харесвани мнения тази седмица. Този коментар събра над 6000 ваши прочитания в Actualno.com.Големи ли са п...

В отговор на въпрос той сподели, че ще ще остане министър на правораздаването в възможното постоянно държавно управление, в случай че политическите партии преценяват, че той е индивидът, който им би трябвало за реализирането на промените в правосъдната система. Дали ще съм или някой различен, би трябвало да е човек, който ще следи за спазването на закона и би трябвало да може да застане против всички, в случай че е нарушен законът, уточни правосъдният министър.

Според мен промените в правосъдната система би трябвало да протекат в две етапи, като в крайния стадий би трябвало да има конституционна смяна, разяснява още той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР