Има моменти, в които всичко, за което мислим, е храна

...
Има моменти, в които всичко, за което мислим, е храна
Коментари Харесай

Какви са причините да ни се похапва постоянно и как да СПРЕМ това

Има моменти, в които всичко, за което мислим, е храна и още храна. Тази мисъл ни води до хладилника, което не е целесъобразно, в случай че е късно вечер да вземем за пример. Ако сте забелязали подобен миг и в своето държание, дано забележим какви са вероятните аргументи за него.

Храните се на огромни шпации от време – в случай че се храните на 3-5 часа, това е обикновено. Ако чакате повече обаче, е обикновено да бъдете прегладнели, което постоянно води те преяждане и тежест в стомаха. Важно е да се храните уравновесено и задоволително постоянно, с цел да заситите глада в естествени граници.
Лоши привички, които вредят на нашето здраве, а даже не го осъзнаваме
Има някои неща, които съвсем всеки от нас прави и могат да имат неприятни отблясъци върху здравето ни. Добре е да ги променим, тъй като на остарял...

Храните се с артикули с ниска масленост – някои от тях съдържат захар, сол и калории, които не ви икономисват покачването на тегло, в случай че го вършиме с такава цел. Време е да замените тези с потребните мазнини, фибри и протеини, които ще ви спомага както за здравословното хранене и поддържане на тегло, по този начин и за угнетяване на апетита. Такива мазнини може да си набавите от ядките, зехтина, авокадото, семената, някои по-мазни риби.

От стрес – от време на време имаме навика да посягаме към пакетчето чипс или течния шоколад, тъй като се тревожим за нещо. Това е нездравословен табиет. Всъщност това е подправен сигнал, че сте гладни. Повишените равнища на хормона на напрежението усилват кръвната захар, оттова идва чувството за апетит, само че това е единствено илюзия. Трябва да се успокоите и ще видите по какъв начин гладът ще премине.

Заспивате доста късно – сънят оказва въздействие на хормоните, които управляват апетита. Ако тялото не получава задоволително сън, то създава повече хормона грелин, който усилва възприятието на апетит и разпалва апетита. Това е потвърдено с изследване – хората, страдащи от проблеми със съня имат доста по-голям вкус от тези, които спят задоволително.

Закусвате с въглехидрати – в случай че хапнете закуска, съдържаща протеин, ще се чувствате по-сити за по-дълъг интервал от време и ще хапнете чак за обяд. Ако обаче заложите на въглехидратите, ще се гладни още след час. Това е по този начин, тъй като протеините са тези субстанции, които задоволяват апетита и управляват глада.
Как да спрем с преяждането: Най-лесните способи съгласно диетолозите
Всеки има разнообразни прагове на количество храна, което употребява, с цел да потисне глада си. В резултат на това самата идея за преяжда...

Не пиете задоволително количество вода – гладът в някои случаи може да значи жадност. Ето за какво е хубаво преди хранене да изпиете чаша вода. Така ще хапнете по-малко по-късно. Освен това пиенето на вода ще ви поддържа хидратирани. Доказано е, че в случай че пиете задоволително вода денем, организмът изпитва по-малко апетит и не изпитва потребност от мазнини, захар, сол или артикули със наличие на холестерол.

Консумирате бял самун – в случай че го заместите с пълнозърнест, ще приемате повече фибри, които засищат организма. Те са и по-здравословния вид на хляба, в случай че не можете да се откажете от него. Заради наличието на рафинирани зърна в белия самун, равнищата на кръвната захар се усилва и това основава чувство за апетит.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР