Има моменти, в които ви се дояжда определен тип храна.

...
Има моменти, в които ви се дояжда определен тип храна.
Коментари Харесай

Какво означава внезапно да ви се дояде определен вид храна

Има моменти, в които ви се дояжда избран вид храна. Тогава се чудите за какво това е по този начин, изключително в случай че става дума за нещо, което не си хапвате доста постоянно. Какво обаче значи, когато ви се дояде избрана храна. Нека забележим.

Сладко – в случай че ви налегне апетит за сладко, може да значи, че имате недостиг на триптофан, фосфор и хром. Може да се получи, когато времето е облачно и до вас не доближава задоволително слънце. Може да приемате добавка с въпросните детайли.

Горчиво или люто – хапвате прекомерно мазни храни. Може да имате и стомашен проблем, който би трябвало да се види от доктор. Ако ви се хапва люто, може би сте прекалили с алкохола.

Солено – когато мощно ви се хапва нещо солено, това може да значи, че сте се обезводнили. Тогава просто би трябвало да пийнете вода. Друга причина може да бъде, че имате недостиг на хлориди. Този проблем се взема решение с изразходване на морски блага и риба. Може да замените елементарната с морска сол и да започнете да пиете козе мляко. Ако ви се хапват солени храни, може да значи, че имате зараза на пикочната система.

Мазно – значи имате прекомерна физическа интензивност. Може би сте качили килограми поради диета, която лимитира мазните храни. Може да е индикация за недостиг на мастноразтворими витамини.  Добре да измененията хранителния си режим, да одобряват всяка хранителна група артикули, включително и мазнини. Ако желаете да намалите желанието за банкет на мазнини, хапвайте повече млечни артикули като кисело мляко и кефир, сирена и броколи.

Кисело – може би хапвате единствено прясна храна или храни като варено месо, мляко и картофи. Опитайте да солите повече ястията. Може да страдате и от липса на магнезий и витамин С, да имате слаба имунна система. Хапвайте повече семена, ядки, бобови култури. Понякога това може да значи и че имате проблем с черния дроб.

Както виждате, има причина за всичко, което ненадейно ви се дояде. Може и да са става дума за нещо изцяло безобидно, само че може и да страдате от липса на значим детайл, който би трябвало да си доставите от избрани храни или под формата на хранителни добавки. Все отново е хубаво да се консултирате с доктор, да си извършите проучвания, с цел да разберете какво в организма ви липсва. Хубаво е при съблюдаване на хранителен режим да приемате всички хранителни групи артикули, с цел да може организмът да си набира всички детайли за своето вярно развиване и действие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР