Има моменти в живота ни, когато в главите ни се

...
Има моменти в живота ни, когато в главите ни се
Коментари Харесай

Нова VR симулация позволява да преживеете смъртта

Има моменти в живота ни, когато в главите ни се въртят странни мисли. Дори когато сме под душа, мием зъбите си или се опитваме да заспим в 2 часа през нощта.

Понякога се опитваме да си спомни името на неразбираема историческа персона или дали лимонадата в действителност се прави с лимони. Но в други случаи мозъкът ни лишава най-лошите вероятни моменти, с цел да се опита да се оправи с огромните въпроси за живота и вселената.

Разбира се, един от тези огромни въпроси, с които се борим през целия си живот, е какво се случва, когато свърши, моментът на гибелта и какво в действителност би било чувството.

Това може да бъде много страшна мисъл, изключително в случай че се пробвате да накарате мозъка си да млъкне и да ви остави да заспите, само че ние продължаваме да търсим отговора.

И има хора, които са умряли медицински и са били върнати, до момента в който други са имали прекарвания, близки до гибелта, и доста от тях са се пробвали да опишат какво се е случило.

Някои споделят, че имат прекарване отвън тялото, където могат да видят себе си, до момента в който други имат вяра, че виждат някакъв тип задгробен живот.

В Мелбърн, Австралия, има нова VR симулация, която има за цел да даде на хората прекарване, сходно на това, позволявайки им да изпитат какво може да е да умреш.

Това е част от изложбата Passing Electrical Storms от Shaun Gladwell, която е част от събитието Melbourne Now, което се организира в Националната изложба на Виктория.

Гладуел е основал преживяване с разширена действителност (XR), което е разказано като по едно и също време медитативно и тревожно.

Симулацията насочва участниците през симулирана деескалация на живота, от сърдечен арест до мозъчна гибел, което звучи много ужасно.

TikToker, който се е подложил на преживяването, изясни, че хората са легнали, а леглото вибрира, преди лекарите да ви заобиколят и да симулират крах да ви съживят.

След това той сподели, че е изплувал около тях в космоса и като част от VR преживяването можеш да се видиш в очилата за преживяването отвън тялото.

Хората, преминаващи през това, са свързани към екран за сърдечен темп и могат да се откажат когато и да е, като вдигнат ръка.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР