Има моменти, когато Бог идва и почуква на вашата врата.

...
Има моменти, когато Бог идва и почуква на вашата врата.
Коментари Харесай

Бог може да почука по милион различни начини

 стълба-към-небето

Има моменти, когато Бог идва и почуква на вашата врата. Това е и любовта – Бог, почукващ на вашата врата. Чрез жена, посредством мъж, посредством дете, посредством обич, посредством цвете, посредством залеза или зората…

Бог може да почука по милион разнообразни метода. Но всякога, когато Бог почуква на вашата врата, вие стартирате да се страхувате. Свещеници, политици, родители са основали егото и то е в заплаха. То стартира да усеща, че умира.

Вие отстъпвате. Сдържате себе си. Затваряте очи, запушвате уши – не чувате почукването. Опитвате се да се скриете назад в своята дупка. Затваряте вратите.

Любовта наподобява на гибел – тя е и гибел. И този, който желае да познае същинското самодоволство, би трябвало да премине през тази гибел, тъй като възкръсването е допустимо единствено след гибел.

Иисус е прав, казвайки, че би трябвало да носите кръста на плещите си. Вие би трябвало да умрете. Той споделя: „ Докато не се родите още веднъж, няма да видите моето царство, няма да видите това, на което ви изучавам “. И той споделя също: „ Любовта е Бог “. Прав е, тъй като любовта – това е врата.

Ошо

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР