Има момчета, които си мечтаят да имат офис в лондонското

...
Има момчета, които си мечтаят да имат офис в лондонското
Коментари Харесай

Момчето, което има офис с най-яката гледка на света

Има момчета, които си мечтаят да имат офис в лондонското сити с панорама към Темза. Други пък цялостен живот мечтаят да станат автомобилни състезатели, само че най-после се оказва, че работят на касата в някой огромен супермаркет и по този начин минава съвсем целият им живот. Има и момчета като Иван, които пък имат " офис навън " с панорама към най-красивите върхове в Пирин и вършат това, което обичат най-вече на света - да карат ски.
 Момчето, което има офис с най-яката панорама на света @@@
Срещаме се с Иван до момента в който се грижи за кантовете на чифт ски в работилницата на ски учебното заведение, което менажира дружно със фамилията си - Snow Peaks. " Много е значимо да знаеш по какъв начин да наточиш кантовете самичък, на ръка. Да пипнеш всеки сантиметър от ските, с цел да са добре готови за пистата. Много хора го вършат на машина, само че резултатът в никакъв случай не е същия. Аз обичам да върша това на ръка. Научих се до момента в който се състезавах като дребен. ", споделя Иван, до момента в който закрепя деликатно чифт ски към масата за точене на кантове. Малката работилница е едно от в действителност дребното места в Банско, в които можеш да срещнеш хора, които могат да " приказват на езика на ските " и в действителност си схващат от работата.

Иван си спомня, че се е качил за първи път на ски на 5. " Баща ми е упражнявал ски в ски тима на Банско през 80-те - в годините, когато този спорт е бил в действителност за същински запалянковци. Брат ми Яни Парлапанов, пък беше професионален скиор, има много купи и медали, няколко пъти е бил народен първенец на България, има страхотни класирания на европейски надпревари. Аз също карах интензивно и бях от локалния тим. Но най-хубавото е, че и тримата с татко ни обожаваме да караме ски. Даже научихме и майка ни, която се качи относително късно и не е най-хубавия скиор на света. Но пък в този момент тя взима най-вече медали от всички ни, тъй като се явява на ски надпревари сред сътрудниците й в службата и ги печели. Така че може да се каже, че сме семейство състезатели хаха ", споделя с усмивка Иван, който с хирургическо внимание оглежда вътрешния кант на ските си преди да ги смъкна от менгемето.
 Момчето, което има офис с най-яката панорама на света @@@
Днес той признава, че фрий райд ските са откраднали сърцето му вечно. Иван е от малцината у нас, които можете да видите по фри райд надпреварите. " Обаче не може да напишеш че съм първенец, тъй като все се класирам най-вече втори. Класирам се я втори, я трети, само че това не е най-важното. Харесва фри райда и считам, че това е спорт който се практикува в целия свят и не е незаконен. Просто би трябвало да имаш подготовка и познание за планина. това е, споделя Иван, до момента в който посреща следващата група клиенти в учебното заведение.

Разказва ми, че са дребен екип. " Само 6 индивида ски учители сме, множеството момчета от Банско и някогашни състезатели по ски. Знаем всичко един за различен, споделяме си проблемите в работата, непрекъснато си приказваме и търсим решение. За съпоставяне - има и ски учебни заведения в Банско, в които наемат по 250 учителя за сезон. Там връзката няма по какъв начин да е като при нас, подбора не е същия, не е допустимо просто. Но има и нещо друго - и аз и брат ми и татко ми работихме доста, с цел да създадем наш жанр на преподаване, с цел да създадем нещата по този начин, както сме ги усетили ние след години прекарани на пистата. Всичките ни учители минават през особено образование при нас с цел да сме сигурни, че всички работят по верния аллгуритъм. И знаете ли - клиентите правят оценка това. ", споделя Иван.
 Момчето, което има офис с най-яката панорама на света @@@
И до момента в който ме кани да седнем на дървената скамейка пред Snow Peaks ( учебното заведение е тъкмо до кабинката на лифта) Иван поглежда към планината с очите на момче, което просто обича планината. Истински. И съвсем не се отделя от нея. Питам го къде прекарва летата си, а той дава отговор незабавно - в планината. " Организираме доста хубави преходи в Пирин, вършим и страхотни тийм билдинги, даваме колелета чартърен, лятото е ужасно време да опознаеш Пирин, а в случай че не познаваш планината, най-добре ми звънни, с цел да те заведа на най-красивите места. ", споделя Иван до момента в който ми изяснява за летните интензивности, които провеждат.
 Момчето, което има офис с най-яката панорама на света @@@
А в този момент, в пика на туристическия сезон в ски учебното заведение кипи усилена работа, телефонът звъни непрестанно, уговарят се групи, уроци, часове... " В нашата работа би трябвало да си и малко психолог. Не от всеки добър карач става преподавател. Да си преподавател е освен това. Трябва да умееш да накараш някого, който в никакъв случай не се е качвал на ски да си повярва, че може да се научи да кара. И след това да го научиш. " споделя Иван, който е безапелационен, че когато плащаш за ски преподавател ти си плащаш за нечий непознат опит, трупан с години пот на пистата. " Ние в Snow Peaks имаме вяра, че най-важното е да научим хората да карат вярно, по този начин, че да изпитват наслаждение на пистата, а не боязън. ", споделя още той, до момента в който гледа към върховете на Пирин.
 Момчето, което има офис с най-яката панорама на света @@@
" Сега очаквам март, постоянно пада нов, бухнал сняг и е идеално за фрий райд. И не, в никакъв случай не е късно да се научите да карате ски. Ама в никакъв случай. Просто би трябвало да се доверите на верните хора, които могат да ви научат да изпитвате наслаждение от този спорт. В това е тайната. ", споделя с усмивка Иван Парлапанов, до момента в който ме изпраща след края на изявлението.
 Момчето, което има офис с най-яката панорама на света @@@
Звучи като човек, на който може да се има доверие. Сигурно тъй като има " офисът " с най-уникалната панорама на света. Гледката към върха.

Вижте още фотоси в ГАЛЕРИЯТА!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР