Има модели, за които винаги се сещаме, когато говорим за

...
Има модели, за които винаги се сещаме, когато говорим за
Коментари Харесай

Новият Opel Astra - всичко, което предшествениците му не успяха да бъдат

Има модели, за които постоянно се сещаме, когато приказваме за налични и мултифункционални коли. Имената им са като паразитни думи, когато някой ни попита каква кола да си купи. И за това има пояснение.
 Тест драйв, Opel Mokka и значимо ли е от време на време да се оглеждаме в огледалото
Opel Mokka: фотогеничен, ефикасен и не за всеки

С тази кола няма да спечелим офроуд съревнование, само че ще привлечаме погледи

Тези коли са добре познати на всички и са на пазара от десетилетия. От тях са продадени стотици хиляди копия от няколко генерации. Те са потвърдени, имат естествена цена, стават за града, стават и за отвън града, стават за първа кола, стават и за втора, някои от версиите им са свръх икономични, други са напряко спортни. Как да не ги харесваме? Този вид коли са като отговор на всички търсения.

За нас Opel Astra постоянно е бил един от тези коли. През годините моделът имаше доста сложни моменти, както и самата компания Opel, която мина през много премеждия. Изглежда обаче че всичко това е забравено, или най-малко се надяваме да е по този начин.
 Снимка 585787

Стоим пред новото седмо потомство на Astra, което като че ли крещи, че желае от нас да забравим предишното и да гледаме единствено напред. Интересното в тази ситуация е, че моделът е коренно нов и друг от всички модели на Astra до този миг. В същото време носи и част от излъчването на седемдесетарския Opel Manta, което намираме за очарователно.

НОВ ПРОЧИТ

Сериозно, нападателно, очебийно спортно. Такова е излъчването на новата Astra. Предницата е " равна " и е по-скоро целеустремена, в сравнение с намръщена. Бронята е изпълнена от гигантска решетка с две опори, които наподобяват кучешки зъби, а в профил и откъм гърба има композиция от заоблени форми и начупени линии, която ни харесва.

Интересно е и решението за предния похлупак, който на пръв взор е плосък, само че когато се загледаме в него, са вградени три " гърбици ". Средната се вижда и до момента в който караме, като като че ли цели да ни подсети, че не сме просто в следващия хечбек, а точно в новата Astra.
 Снимка 585790

СУХАТА ИНФОРМАЦИЯ
Модификация: 1.2 Turbo Start/Stop Работен размер: 1199 куб.см. Мощност: 130 к.с. Въртящ миг: 230 Нм Ускорение: 9.7 сек. до 100 км/ч Максимална скорост: 210 км/ч Среден разход (WLTP): 5.6 л/100 км Трансмисия: 8-степенна автоматична Базова цена: 43 205 лева.
Всичко това е извънредно значимо за Astra, тъй като няма по какъв начин да забравим за огромния слон в стаята. От няколко години Opel e благосъстоятелност на Peugeot и напълно разбираемо немската компания употребява към този момент подготвени платформи на френския тръст. Именно по тази причина, на първо място друго, е значимо Astra да се отличава със собствен личен дух и образ. Смятаме, че в тази ситуация задачата е изпълнена сполучливо.

Същата идея продължава и вътре, където ни посреща присъщ волан с тънка централна спица, два екрана, насочени към водача, както и " скрити " въздуховоди на климатика.

Настройването на последните изисква известно внимание, най-малко в началото, до момента в който свикнем с формата и местоположението им.

Това, което незабавно ни се стори познато, е " лентата " с контролера за превключване на скоростите на автоматизираната трансмисия, както и бутоните за избор на обособените режими на работа на мотора и ръчната спирачка. Те са идентични с тези, които сме виждали в доста модели на Peugeot. Жалко единствено че въпросните режими не оказват забележителна разлика в работата на мотора и скоростната кутия, както би ни се желало.
 Снимка 585791

ТРАДИЦИОНЕН, НО ЕКО

Отчасти последното се дължи и на мотора, с който беше оборудван тестовият автомобил. Истината е, че усетихме известно несъгласие, тъй като външният тип на новата Astra не подсказва, че под капака ѝ може да има дребен трицилиндров мотор с 1.2 литра работен размер, турбокомпресор и мощ от 130 к.с.

От друга страна, от дълго време сме привикнали с такива несъгласия и знаем, че в днешно време производителите няма по какъв начин да избягат от екологичните правила по различен метод, по тази причина потеглихме без непотребни предубеждения.
 Снимка 585788

В композиция с 8-степенната автоматизирана скоростна кутия, моторът се усеща сносно. Ускорението е чевръсто, само че ненатрапчиво, каквото би трябвало да бъде в града.

Благодарение на турбокомпресора, оптималният въртящ миг е 230 Нм, които се грижат вътре да не умрем от досада. Разбира се, има сигнали, че под капака има дребен трицилиндров мотор, само че те се показват в обособени обстановки, в които колата просто има потребност от малко повече време.
 Opel Crossland X - задоволително моделен и с никакво разхищаване
Тест драйв: Opel Crossland X

Сбъркана еднаквост, която обаче подхожда еднообразно добре на всеки

Например когато взехме решение да потеглим внезапно от място като по филмите, забелязахме леко планиране. Изпреварването на дълъг камион на хълм също изисква известна подготовка, само че това е всичко, а и не трябва да забравяме, че това е мултифункционален хечбек, не спортна кола.
 Снимка 585785

Може да: бъде желана Не може да: се състезава Липсва ѝ: мощен бензинов мотор
Добрата вест е, че действителният междинен разход е към 6.5 л/100 км, а с малко повече усърдие, може да падне и по-надолу.

В тази връзка новата Astra се предлага и с 1.5-литров турбодизелов мотор, който има четвърти цилиндър, по-висок въртящ миг, по-нисък с към литър разход на гориво, само че и малко по-висока цена.

Според нас обаче този избор си коства да се обмисли съществено. Просто ей по този начин, за малко повече автомобилна убеденост и за случаите, в които сме прекалили с багажа и приятелите в купето.
 Снимка 585792

Като стана въпрос за купето, вътре, с изключение на прелестно за гледане, е и много комфортно. Седалките са създадени с акцент върху ергономията и са много дълбоки и комфортни, а с помощта на електрическото им ръководство, можем да реализираме високи равнища на комфорт.

На задните седалки има задоволително място за удобно пътуване на двама, а при повече предпочитание - и на трима души. Технологии също не липсват, а измежду обичаните ни са безжично зарядно за телефон, 360-градусовата камера, която оказва помощ извънредно доста при паркиране, както и система за следене на пътната маркировка и знаците, тъй като сме разсеяни.
 Снимка 585793

Върнахме тестовият автомобил с мислите, че новият Opel Astra е постигнал това, което никой от неговите прародители съгласно нас не съумя - да съобщи себе си по безапелационен метод и да ни накара да го пожелаем.

Това е резултат от старанието, което германците са вложили в дизайна и излъчването на колата. Тя има темперамент, за какъвто нейните прародители, може би като се изключи върховите OPC и GSI версии, можеха единствено да мечтаят. И това е задоволително, с цел да я харесаме.
 Тест драйв: Opel Astra и смисълът на това да си елементарен
Тест драйв: Opel Astra

Смисълът на това да си елементарен и необикновен

Остава ни единствено да чакаме по-пикантни версии с повече конски сили и по-спортна устременост, само че даже и по този начин си коства да започнем да се сещаме за Astra по-често. В името на разнообразието и традициите.

Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР