Има множество причини, поради които човек може да реши да

...
Коментари Харесай

Защо прегаряме на работното място и кога е по-добре да останем вкъщи?

Има голям брой аргументи, заради които човек може да реши да не върви на работа и те постоянно се дължат най-много на желанието за по-добро качество на живот и богатство.

Здравословните проблеми са измежду най-важните фактори. Било то физическо заболяване или психическо безсилие , те могат съществено да попречат на способността за продуктивна работа и да наложат нуждата от отмора и възобновяване.

Психическата отмора също е извънредно значима. Стресът и прегарянето на работното място са все по-разпространени в актуалното общество и могат да имат дълготрайни негативни последствия за здравето и благополучието . Вземането на отмора може да помогне за възобновяване на менталната сила и да усъвършенства общото богатство .

Семейните задължения също играят значима роля. Балансирането сред професионалния и персоналния живот може да бъде предизвикателство, изключително когато става въпрос за грижата за деца или други членове на фамилията. Понякога е належащо да се отдели време от работата, с цел да се отговори на тези фамилни потребности .

Токсичната работна среда също оказва огромно въздействие на чиновниците. Неприятна атмосфера, неприятни междуличностни връзки или незаслужено ръководство могат да доведат до възприятие на незадоволеност и да накарат чиновниците да обмислят отдръпването си . В такива случаи, търсенето на нови благоприятни условия, където уважението и благополучието са на напред във времето, може да бъде основно за персоналното и професионалното развиване .

Експертите са на мнение, че без значение от повода, е значимо да се слуша тялото и мозъка и да се вземат ограничения за опазване на здравето и благополучието. Това може да включва преоценка на настоящата работна обстановка, обсъждане на други възможности и търсене на поддръжка , когато е належащо. В последна сметка, намирането на верния баланс сред работа и персонален живот е от значително значение за дълготрайното благоденствие .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР