Има множество фактори, които оставят следа върху телата ни. Повечето

...
Има множество фактори, които оставят следа върху телата ни. Повечето
Коментари Харесай

Летните спортове, с които да се върнем във форма

Има голям брой фактори, които оставят диря върху телата ни. Повечето храна през студените месеци, неналичието на интензивност, работата от у дома - всичко това ни се отразява по отрицателен метод.

Лятото обаче е съвършен миг да променим тези нездравословни привички. Когато им следва отмора на морето, множеството хора стартират да търсят способи да се върнат към допустимо най-хубавата си форма. Лошата вест е, че няма по какъв начин това да се случи с магическа пръчка и за една нощ. Добрата е, че летните спортове могат да ни оказват помощ да се раздвижим и да изгорим непотребните калории.
Научете се да карате кайтсърф
Кайтсърфът е един от най-модерните водни спортове напоследък. Той ще ви помогне да стегнете мускулите си, да подобрите мускулната си маса и да горите най-малко 200 калории на час! Една кайтсърф сесия е задоволителна, с цел да работите над своите трапец, плещи, трицепс, гръден панер, стомах и крайници. При това - с висока активност! А най-хубавото е, че до момента в който упражнявате, ще се забавлявате във водата както в никакъв случай до момента.

В началото кайтсърфът може да ви бъде сложен, само че това не трябва да ви тормози. Не забравяйте, че не е нужно да бъдете на олимпийско равнище, с цел да му се насладите. Когато паднете във водата, изцяло задоволително е просто да знаете по какъв начин да се върнете назад на сърфа. Имаме и един съвет за начинаещите: учете се на кайтсърф на по-дълга дъска, тъй като тя предлага по-добър баланс по отношение на по-късата.
Каяк в езерото - една страхотна концепция
Кой би отказал една разходка с лодка? Истината обаче е, че карането на каяк е даже по-ефективно. Една добра сесия с гребане тренира по едно и също време ръцете, корема, гърба и раменете. А най-хубавото? Ще изгорите към 330 калории за единствено един час!

Трябва обаче да знаете, че разнообразието от модели каяк се разграничават по форма и дизайн. За начинаещи съвършени са каяците, където можете да бъдете седнали. Те оферират по-добра непоклатимост и е много по-лесно да влезете и излезете от тях. Като допълнение към това, направени са от по-леки материали и са по-лесни за носене.

Ако ще се пускате с каяк по реката, не забравяйте специфичната екипировка. Нужна ви е избавителна жилетка и предпазен шлем, с цел да бъдете във допустимо най-голяма сигурност.


Играйте волейбол на плажа
Играта на плажен волейбол е освен занимателна, само че също по този начин принуждава ръцете, краката, гърбът и гърдите ви да работят интензивно. Ако в действителност сте се постарали, допустимо е да изгорите съвсем 550 калории за единствено час игра. Една от аргументите за това е съществуването на пясък, което прави придвижванията по-трудни, съпоставено със залата.

За да не изразходите цялата си сила, пробвайте да вършиме по-малки крачки. Тъй като играете на открито, не забравяйте и да пиете огромни количества вода. За да следите пътя на топката, ще ви бъдат нужни и качествени очила. Разгледайте новите модели, приспособени особено за спорт.
Заложете на поход в планината
Има ли нещо, което да е по-приятно от положителната разходка в планината? За да бъде това дейно упражнение за тялото, изберете маршрут, който ще ви провокира да се поизпотите. Така ще поработите с мускулите на бедрата, прасците и гърба, изгаряйки към 390 калории на час. От изключителна значимост е да имате комфортни обувки, разполагащи с дебела подметка. Заложете на по-леките облекла, като да вземем за пример - подобаващи за тази интензивност комфортни. Носете дълги панталони, с цел да избегнете възможни пострадвания и ухапвания от инсекти. Не излизайте и без шапка, с цел да бъдете добре предпазени от слънцето.

Ако нямате опит в планината, следвайте маркираните направления и си носете задоволително вода. Последното е в действителност значимо, тъй като на огромна височина тялото се дехидратира по-бързо.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР