Има много въпроси към прокуратурата и към Илиана Кирилова, които

...
Има много въпроси към прокуратурата и към Илиана Кирилова, които
Коментари Харесай

Николай Стайков: Да закачат портрета на Петьо Еврото в прокуратурата и да кажат – „Този не се пипа“

„ Има доста въпроси към прокуратурата и към Илиана Кирилова, които се натрупват “, изясни в студиото на „ Лице в лице “ проверяващият публицист от „ Антикорупционния фонд “ Николай Стайков.

По-рано през днешния ден градският прокурор на София отхвърли чуване в Народното събрание. „ Правя това и с оглед гарантиране на независимостта на българските магистрати “, аргументира се Илиана Кирилова.

„ Правя това и с оглед гарантиране на независимостта на българските магистрати “, аргументира се Илиана Кирилова

Тя се базира и на решение на Конституционен съд от 2017 година, че даването на информация, която е следствена загадка става единствено с разрешението на наблюдаващия прокурор.

„ Виждам втърдяване на прокуратурата. Имаше позиция на Асоциацията на прокурорите , в която споделят - оставете ни намира и оставете всевъзможни паралелни форми на следствие. Преди два дни имаше една годишна среща на СГП, след която възмутени прокурори, взели участие в нея, ни споделиха, че Кирилова е декларирала, че „ Антикорупционният фонд “ популяризира манипулирани записи. Докато беше жив Мартин Божанов-Нотариуса, в никакъв случай не е споделил, че това са манипулирани записи. Той самият не е оспорвал достоверността им, а сега градският прокурор на София обществено насочва обръщение, което е значимо – по този начин тя въздейства на настоящото следствие “, уточни Стайков.

Бизнесменът описа по какъв начин колата му е била открадната преди дни по доста необикновен метод

„ Нарастват въпросите към прокурор Кирилова, нейните заместници, към основния прокурор и към заместниците му. Основният въпрос, който би трябвало да бъде заложен при обществено чуване, което съгласно мен е повода тя да не се появи, е по какъв начин се подсигурява, че един редови прокурор, името му е Йордан Петров от Софийска градска прокуратура, ще проверява своите началници - градския прокурор на София, зам.-градския прокурор и основния прокурор. Има свидетелски показания, че те са обвързани със „ Семейството “, както ги назовава Невена Зартова, някогашният ръководите на Софийска районна прокуратура. Там изтичат имената на управлението на цялата прокуратура. Същият редови прокурор внася обвиняване против собствен сътрудник прокурор, тъй като е почнал следствие против Петьо Еврото – какво е посланието? По-добре да му закачат портрета на Петьо Еврото в прокуратурата и да кажат – „ Този не се пипа “, добави проверяващият публицист.

Ръководителите на столичната прокуратура подадоха оставки

„ В момента виждаме това, което преди четири години видяхме след публикуването на „ Осемте джуджета “. Един от нашите герои го назова „ вълшебното чердже “ – институцията работи на твоя страна и се случват всички неща, които искаш. В момента се трансформират свидетелски показания, санкционират се прокурори, които са нарушили спокойствието на Петьо Петров-Еврото и на всички магистрати, упоменати към него. Като виждам дейностите на Кирилова, Петьо Петров е в близост, продължава да се движи по неговия метод. Въпреки че изчезна преди година, евентуално е жив, здрав и сега ни гледа. Можем да му помахаме “, акцентира Николай Стайков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР