Има много твърдо поет ангажимент да не се подкрепя първия

...
Има много твърдо поет ангажимент да не се подкрепя първия
Коментари Харесай

Георги Ганев : Има твърдо поет ангажимент да не се подкрепя първия мандат на ГЕРБ

" Има доста твърдо стихотворец ангажимент да не се поддържа първия мандат на ГЕРБ. Така че в случай че има някакво договаряне, то ще е с втория мандат. Това сподели в студиото на " Още от деня " Георги Ганев, народен представител от " - ".

Събеседникът на Българска национална телевизия счита, че за първия мандат отговорността за кабинет е на носителя на мандата - т.е. ГЕРБ, поради което Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е задължен да държи всички порти отворени.

" Въпросът е да убеди най-желаните от него сътрудници, че ще се съблюдава градивен дневен ред и в изпълнителната власт ", сподели Ганев.

По думите му осъществяване на втори мандат значи, че ще бъде препоръчан министър председател и състав на Министерски съвет. " Дали този състав ще завоюва в парламентарна зала и ще получи нужната поддръжка, е напълно различен въпрос ", сподели Ганев.

За предстоящата на следващия ден лидерска среща националният представител сподели: Оптимистът в мен чака да се реализира някакъв прогрес под каквато е да е форма съставяне на държавно управление. Реалистът в мен чака съществени трудности пред постигането на тази цел, тъй като пъзелът сега никак не е елементарен и не е ясно частите дали в действителност ще паснат.

Каза, че след джентълменското съглашение " се е отпушил един много работлив дневен ред на Народно събрание ", само че съгласно него казусът е в изпълнителната власт. Там липсва доверие и е по-тежко да се вършат договаряния.

" Няма доверие сред българските парламентарни обединения, поради което всички би трябвало да поемем своята виновност и отговорност. Важно е да се търсят на този стадий вероятните решения, с цел да се стигне до някаква структура, която работи ", сподели Ганев.

Той също счита, че бюджетът би трябвало да се одобри без значение дали Народното събрание ще излъчи кабинет. Ако не се одобри бюджетът, Ганев предвижда, че другите министерства ще доближат разходните си тавани в доста близко бъдеще и няма да могат да се правят разплащания, което ще блокира заплатите в публичния браншове и редица публични системи.

Според Ганев няма " строшаване на държавните финанси, а има напъване " и е изцяло допустимо да се реализира солидно уравновесен бюджет. С ГЕРБ са водени първични диалози по какъв начин дефицитът може да бъде сгънат под 3% без да се засягат обществените системи и заплатите в обществения бранш.

Ганев счита, че запасите са в дивидентите на държавните предприятия, финансовите разноски и нарастването на настоящата прехрана от Министерство на регионалното развитие. Категоричен е, че налозите няма да се подвигат.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР