Има много страни, в които предсрочните избори или въобще изборите

...
Има много страни, в които предсрочните избори или въобще изборите
Коментари Харесай

Йотова: Не сме в ситуация да си позволим нови избори

Има доста страни, в които предварителните избори или изобщо изборите са решение, за жалост не сме в обстановка да си го позволим. Така вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява разтърсванията в ръководещата коалиция.

Тя акцентира, че нови предварителни избори няма да бъдат казус, само че има доста стъпки, които да бъдат извървени преди да се стигне до това, написа Dnes.bg.

" Всичко е в ръцете на министър-председателя, той е на ход. Трябва да е задоволително безапелационен в възможна нова формула на кабинета, в случай че се стигне до оставките на министрите от Има Такъв Народ и те фактически излязат от обединението ", съобщи Йотова.

Вицепрезидентът уточни като приоритет актуализацията на бюджета.

" Трябва да се отбрани актуализацията. Това се прави единствено със мощни причини, със мощни аргументи, с добре обосновани оферти. Оттук нататък ще се опита и опцията за плаващи болшинства ", добави тя.

Йотова посочи, че е огромен съперник на това народните представители да станат " бройки ".

" Всеки един от тях идва със личните си позиции, с предложенията в полза на българските жители и защитавайки избрани политически възгледи. Така че да ги преместваме като килограми и грамчета, коства ми се задоволително обидно и унизително. Ако всякога броим кой ще ни поддържа, ние към този момент преживяхме една такава рецесия по времето на държавното управление на Орешарски, не считам, че е в полза на България ", настоя тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР