Има много статистики, които се опитват да отговорят на въпроса

...
Има много статистики, които се опитват да отговорят на въпроса
Коментари Харесай

Колко често ходи българинът на ресторант?

Има доста статистики, които се пробват да отговорят на въпроса кои са най-честите клиенти на заведения за хранене, сладкарници, кафенета, пицарии у нас.

Трудно е да се каже дали българите вървят прекомерно постоянно или прекомерно рядко на ресторант. Все отново огромно значение за това оказва и общественото, културното и икономическо състояние.

За да ви улесним в отговора на този въпрос, сме ви приготвили една ранглиста на видовете хора, които имат директна връзка с тази тематика.

Тип 1 - Такива, които вървят постоянно на заведения за хранене, без значение какви

Обикновено тези хора вървят минимум два пъти в седмицата на ресторант и могат да си разрешат и по-скъпи и изискани места, в които да се нахранят. Обичат италианските заведения за хранене, заведенията за хранене с екзотична храна (азиатска, индийски, френска и др.), само че може да посещават постоянно и по-скромни заведения, в случай че ситуацията и кухнята им харесва.

Тип 2 - Такива, които вървят по-рядко или доста рядко на ресторант

Тези хора най-често спадат към по този начин наречената "средна класа " и бюджета им е стеснен по отношение на заведенията за хранене. Ето за какво, те биха могли да си разрешат скъпо заведение в доста редки случаи. В останалите вървят тук-там, които са по-достъпни и се посещават от по-голямата част от популацията.

Тип 3 - Хора, които вървят един път в месеца на ресторант

В доста от случаите, те нямат финансова опция за това, или не харесват да се хранят на обществени места. Ходят един път или най-вече два пъти в месеца на ресторант и нормално не посещават нови заведения и не поемат опасности, а избират кварталната пицария или китайски ресторант.

Тип 4

Този финален вид персони не вървят в никакъв случай не каквито и да било заведения за хранене. Те избират да готвят вкъщи, да се хранят у другари или да си поръчват храна за у дома. Причините за това могат да бъдат обществени, стопански или самостоятелни.

Въпреки че са на последно място в класацията, е открито, че все по-голям % българи подготвят храната си вкъщи или пазарят от топла витрина. За тях визитата на заведения за хранене е нещо много непознато. За благополучие, редица заведения непрекъснато оферират забавни предложения с ваучери и страхотни понижения, от които всеки може да се възползва и да си подари една страхотна вечер, хапвайки на открито.

Всеки ден нови предложения за ядене ви чакат в Grabo.bg. Вижте тук настоящите оферти покрай вас.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР