Има много случаи, при които хора, съмняващи се, че са

...
Има много случаи, при които хора, съмняващи се, че са
Коментари Харесай

Прокуратурата: Има случаи, в които ало измамници прихващат сигнал и мамят сякаш са телефон 112

Има доста случаи, при които хора, съмняващи се, че са жертва на телефонна машинация, звънят на 112 от същия телефон, на който са получили позвъняване и сигналът отново се прихваща от измамниците. Така жертвата отново приказва с измамници, само че има вяра, че споделя с телефон 112. Това съобщи пред Нова телевизия представителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.
Става въпрос за случаи със стационарни телефони - в случай че единствено едната страна затвори, а другата т.е. измамникът не го направи, то последващото позвъняване може да се прихване, със специфичен уред.
Както и през вчерашния ден пред Българска национална телевизия, когато приказва началникът на бранш " Измами " в Групово дело " Национална полиция " старши контрольор Златка Падинкова, и в този момент Арнаудова отхвърли, че имало случай на телефонна машинация, при която възрастен мъж дал 600 000 евро. Арнаудова обаче призна, че е имало различен случай, при който жена е носила пари в Румъния. Вчера Падинкова уточни, че фактически нашенските измамници почнали да работят от северните ни съседи.
Арнаудова категорично акцентира, че няма да приказва с имена на жертви и посочи, че измамниците се възползват от наивността на жертвите, визирайки даже фрапиращи случаи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР