Има много сили, които не искат да има редовен кабинет.

...
Има много сили, които не искат да има редовен кабинет.
Коментари Харесай

Дянков: Спекулира се, че ще спре плащането на пенсиите – това не е така, има достатъчно пари

" Има доста сили, които не желаят да има постоянен кабинет. Внезапната плам да се взимат имунитети има за цел да се сплашват политици. Има политически сили, които не желаят влизане в Шенген и еврозоната – " Възраждане “ и елементи от БСП. В България е имало една част от бизнеса, показахте и братя Галеви, който е израснал по способи, по които в една европейска стопанска система няма по какъв начин да се вършат пари. Затова нито им харесва Шенген, нито еврозоната “.

Това разяснява пред bTV някогашният министър на финансите Симеон Дянков. Според него акад. Николай Денков и Мария Габриел ще съумеят да работят добре.

" Трудно е и за самите партии. Вътре в тях има неодобрение, а идват и локални избори. Ако се огледа политическата палитра – това е най-стабилната коалиция “, добави той.

" За мен основната фигура не е в кабинета, а е в Народното събрание – това е Христо Иванов. За мен ключът за триумфа на кабинета и какъв брой месеца той ще работи е в Христо Иванов. Този кабинет може да издържи известно време, в случай че покаже триумфи в постигането на Шенген, правосъдна промяна, еврозона и бюджет. По тези теми Христо Иванов, Атанас Славов, Надежда Йорданова, Георги Ганев и Мартин Димитров са главните специалисти. Работата ще е в Народното събрание, а не в държавното управление “, уточни Дянков.

Държавният бюджет

" Удължаването на бюджета не е проблем. Спекулира се, че ще спре заплащането на пенсиите – това не е по този начин, има задоволително пари. Поне до септември нещата ще са естествени. След това би трябвало да има бюджет, а и за идната година “, изясни някогашният финансов министър.

Въпреки това е на мнение, че инфлацията у нас е огромна, като същото важи и за недостига. Също по този начин страната ни в следващи години не покрива критериите за еврозоната.

" Абсолютно невероятно е при 4% недостиг да се влезе в еврозоната. Ако имаше недостатъци в това служебно държавно управление, те бяха при вицепремиера Атанас Пеканов. Не съумя да се оправи с Плана за възобновяване. Трябва да сме под недостиг 3% и с по-ниска инфлация. Това се изпусна по време на предходния постоянен кабинет, когато Асен Василев беше финансов министър. Тази път нека си е научил урока. Смятам, че е “, акцентира Симеон Дянков и посочи, че с персонални диалози и взаимни отстъпки не се влиза в еврозоната.

" В първия кабинет Асен Василев се оправи едва като финансов министър, само че считам, че е израснал доста. Трябва да приказва с хората в Народното събрание. В Министерството на финансите има доста отлични хора. Да работи с тях и да не прави чистки, тъй като това са хората, които ще ни вкарат в еврозоната “, изясни Дянков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР