Има много сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Има подаден

...
Има много сигнали срещу главния прокурор Иван Гешев. Има подаден
Коментари Харесай

Иван Гешев унищожил документи по случая КТБ - бивш министър на правосъдието говори за сигнал

Има доста сигнали против основния прокурор Иван Гешев. Има подаден сигнал в Министерство на вътрешните работи, че той е унищожил документи по случая КТБ. Това съобщи в студиото на Нова телевизия някогашният длъжностен министър на правораздаването Иван Демерджиев.

Той описа, че документи, които са уличавали някои политици, са били били изгорени персонално от основния прокурор. „ Това е станало до вилата му “, сподели Демерджиев.
Имало готова идея за закон " Мангитски " в България
Служебният правосъден министър Иван Демерджиев, който беше част от второто служебно държавно управление в България през 2021 година, твърди, ч...
Прочети повече
За това нещо първо заговориха от гражданско съдружие БОЕЦ по така наречен спекулация " Жоси " - ПОДРОБНОСТИ ТУК!

" Прокуратурата чака министър председателят Кирил Петков да направи лично следствие. Това не кореспондира с апелите на основния прокурор за разделяне на управляващите. Работа на прокуратурата е да направи следствие ", сподели някогашният правосъден министър по отношение на вчерашния разпит на министър-председателят.

По думите му прокуратурата се задейства изборно. Той беше безапелационен, че прокуратурата може да се самосезира по изявления в медиите.

Демерджиев разяснява и обстановката, обвързвана с бащата на Иван Гешев, който е придобил дял от избрана компания (това още веднъж е аферата " Жоси " ). " Не ставаше ясно основанието той да придобие 2% от това сдружение ". Станало ли е вследствие на подозрение, че Гешев е поел задължения към каузи, сподели той. Според него Гешев дължи пояснение на какви учредения татко му е придобил съответните проценти.
Иван Демерджиев: Сигналите против Главния прокурор са притеснителни
„ Има над 10 сигнала от друг темперамент против Иван Гешев. Има за закъснение на производства, прекъсване на такива. Имаше и много прит...
Прочети повече
" Надявам се и този сигнал да участва в тези, които министърът на правораздаването ще внесе ", добави Демерджиев.

Бившият правосъден министър заприказва по адрес на Иван Гешев и за два случая, в които Европейският съд споделил, че е нарушена презумпцията за невиновност.

" Горещо се надявам още идната седмица предлагането за премахване на основния прокурор да бъде импортирано от министъра на правораздаването. Оттам нататък Пленумът е задължен да събере доказателства по отношение на изказванията за осъществени нарушавания или уронване на престижа на правосъдната власт ”, разяснява още Дерменджиев.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР