Има много проблеми в земеделието - сега имаме дефицит на

...
Има много проблеми в земеделието - сега имаме дефицит на
Коментари Харесай

Спира износът на дървесина за страни извън ЕС

Има доста проблеми в земеделието - в този момент имаме недостиг на дървен материал. Ще разпоредя да бъде спрян износът на дърва за трети страни. Това съобщи служебният министър на земеделието Явор Гечев в ефира на bTV.
Той акцентира, че в този момент е краят на лятото и би трябвало да се наваксат проблемите на вътрешния пазар за към месец, тъй като е пропуснат моментът. По думите му търсенето на дървен материал е повишено с към 3 пъти, а повода са високите цени на горивата. Той е безапелационен, че първо ще се раздадат дърва на обществено слабото население у нас.
" Вече се видях с представители на две от огромните дървопреработвателни компании. Те споделиха, че ще вземат участие в целия проект, намалявайки количествата дърва, които те ще изкупуват, с цел да може да задоволим потребностите на процедура за популацията. Почваме от извънредно нуждаещите се по описите, които ще се подкрепят от общественото министерство ", добави Гечев. Близо половината български фамилии ще се отопляват на дърва през тази зима, което води до голямо търсене.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР