Има много проблеми в земеделието - сега имаме дефицит на

...
Има много проблеми в земеделието - сега имаме дефицит на
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: Имаме дефицит на дървен материал

Има доста проблеми в земеделието - в този момент имаме недостиг на дървен материал. Още през днешния ден ще разпоредя да бъде спрян износът на дърва за трети страни, сподели служебният министър на земеделието Явор Гечев пред бТВ.

Той акцентира, че в този момент е краят на лятото и би трябвало да наваксаме за към месец, тъй като е пропуснат моментът, с цел да се отрази, че търсенето на дървен материал поради цените на горива, в това число е повишено три пъти.

“Вчера се видях с две от огромните компании преработватели на дървен материал. Те споделиха, че ще вземат участие в целия проект, намалявайки количествата дърва, които те ще изкупуват, с цел да може да задоволим потребностите на процедура за популацията. Почваме от потребностите население за извънредно нуждаещите се по описите, които ще се оказват помощ от общественото министерство”, добави Гечев.

“В момента фитосанитарният надзор на “Капитан Андреев” се прави единствено и само от Българската организация за сигурност на храните както и това на разтоварителната активност, и това на лабораторната дейност”, сподели Гечев.

Преди време стана ясно, че частна компания, която дълги години е правила фитосанитарния надзор на “Капитан Андреево”, бе отстранена със заповед на постоянния кабинет на Кирил Петков. Съответно настъпи безпорядък на границата.

Контролът постоянно е бил на страната. Това което мога да кажа е, че работата би трябвало да има малко повече експертиза, а освен ПР. Ще видите в идващите дни какво ще се свърши, не ми се приказва в този момент, с цел да не вземам участие в предизборната акция, безапелационен е земеделският министър.

Случаят с “Капитан Андреево” ще бъде решен от служебния кабинет, акцентира той.

100-процентовата поддръжка на българската страна към Украйна е реалност. Но европейските ни сътрудници би трябвало да знаят, че избрани страни, изключително такива, които са по-близо до границата, страдаме повече от солидарността си към Украйна. Това се отразява на българския пазар, сподели Гечев.

6 пъти повече в последната година сме внесли слънчоглед. Има пренасищане на пазара и цената стартира да пада, изясни той.

Явор Гечев е един от тримата министри от Българска социалистическа партия в служебния кабинет, които станаха причина за разкол в левицата.

“Странни са ми всичките тези неща, които се случват. Аз все по-често приказвам със социалисти, в това число членове на Националния съвет и не намирам коренна разлика с изключение на в политическото говорене, с което несъмнено се прекалява. В Министерство на земеделието работят 15 000 души. Аз съм сменил единствено трима”, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР