Има много причини, поради които повдига много серизоно темата за

...
Има много причини, поради които повдига много серизоно темата за
Коментари Харесай

Хасан Азис обясни защо ДПС иска предсрочни избори и обяви: Искаме властта

Има доста аргументи, заради които повдига доста серизоно тематиката за предварителни избори. Дори и измежду ръководещите се чуват гласове, че тази коалиция не може да продължи да работи. Има рецесии в безусловно всички сфери. Всички браншове в страната са наранени тежко, а държавното управление не прави нищо.  

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия кметът на Кърджали Хасан Азис. 

" Другите страни от Европейски Съюз се оправят доста по-добре от рецесиите, подбудени от войната в Украйна и COVID-19. Аз нямам доверие, че през днешния ден някой може да изброи и едно действително решение на рецесия в българия - енергийна, бежанска, цени на горивата, цената на живота. Разбира се, че желае властта. Всяка една политическа партия желае властта и това е обикновено. Явно идват избори. Това изяснява и желанието за обособяване на град Кърджали като обособена от селата община. Това демонстрира, че демокрацията стартира да се трансформира в автокрация. Ставаме очевидци на парламентарен диктат. Затова споделям, че и измежду ръководещите се чуват гласове за предварителни избори ", изясни той.  

" Държавата не оказва помощ на общините. Вместо да се разделят общини, дано ръководещите да създадат методика за работа на общините. Кризите са обхванали и общините - няма средства за енергийни разноски, строителните компании не могат да правят поправки. Няма чуваемост и разговор сред ръководещите и общините. По-голяма част от ръководещите нямат представители в локалната власт и не могат да схванат, че локалната власт взема решение проблемите на хората. Планът за възобновяване не дава опция за кандидатсване от страна на общините, тъй като за нас няма правила и насоки. Ние желаеме от държавното управление и Народното събрание, вместо да разделят общини, да си напишат домашното ", приключи Хасан Азис. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР